ΓΑΠ- Λοβέρδος- Ανδρουλάκης: Τα ποσοστά των τριών μονομάχων για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ

ΓΑΠ- Λοβέρδος- Ανδρουλάκης: Τα ποσοστά των τριών μονομάχων για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ

Ποιος προηγείται

Γράφει ο Δημοσκόπος

Μετά την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να θέσει υποψηφιότητα για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ τα δεδομένα και οι συσχετισμοί έχουν αλλάξει.

Όλοι συμφωνούν ότι μιλάμε για μια μάχη τριών, καθώς Παπανδρέου, Λοβέρδος και Ανδρουλάκης έχουν μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους διεκδικητές. Η στήλη μίλησε με ένα πρόσωπο από τα πιο έμπειρα και έγκριτα στην Ελλάδα στον τομέα των δημοσκοπήσεων για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ και τα ποσοστά των υποψηφίων. Σταχυολογώ τα κυριότερα απ’ όσα μας είπε:

@ Καταρχάς μέσα στην εβδομάδα θα υπάρχει η πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση με αναλυτικά ποσοστά για όλους τους υποψήφιους αρχηγούς

@ Ο Γιώργος Παπανδρέου προηγείται, αλλά η μάχη δεν θα είναι περίπατος όπως βιάστηκαν πολλοί να προεξοφλήσουν

@ Η εκτίμησή του είναι ότι το προβάδισμα του ΓΑΠ θα είναι γύρω στις 5 μονάδες από τον δεύτερο. Ο Ανδρέας Λοβέρδος ακολουθεί με τον Νίκο Ανδρουλάκη στην τρίτη θέση, αλλά ο τελευταίος αυξάνει διαρκώς τη δυναμική του τις τελευταίες μέρες

@ Οι αναποφάσιστοι που είχαν αποφασίσει να ψηφίσουν Φώφη Γεννηματά κρατούν το κλειδί των εκλογών. Αν επιλέξουν Γιώργο Παπανδρέου σε ποσοστό άνω του 60% το παιχνίδι έχει τελειώσει. Αν όμως «κλείσουν το μάτι» στον Νίκο Ανδρουλάκη, τότε το ντέρμπι θα είναι μεγάλο μέχρι την τελευταία στιγμή.

Αυτή είναι η άποψη ανθρώπου που η εγκυρότητα του στις δημοσκοπήσεις δεν αμφισβητείται. Διαφορετική πάντως είναι η εικόνα που δείχνει η πρώτη δημοσκόπηση από την εταιρεία Interview για λογαριασμό του politic.gr.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της συγκεκριμένης έρευνας, το προβάδισμα έστω και με μικρή διαφορά είναι του Νίκου Ανδρουλάκη (32,4%) που κρίνεται ως καταλληλότερος ηγέτης του ΚΙΝ.ΑΛ.

Στη δεύτερη θέση ο Γιώργος Παπανδρέου (29,2%). Ακολουθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος (17,4%), o Παύλος Γερουλάνος (12,7%), ο Χάρης Καστανίδης (5,3%) και τελευταίος κόβει το νήμα ο Παύλος Χρηστίδης (1,2%). Μένει να φανεί ποια πρόβλεψη θα δικαιώσει το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.