Το μπαμ της δεκαετίας με Βασίλη Παλαιοκώστα…

Το μπαμ της δεκαετίας με Βασίλη Παλαιοκώστα…

Ο φαντομάς που έψαχνε για χρόνια η αστυνομία

Η αποφυλάκιση του Νίκου Παλαιοκώστα ήταν για πολλούς μια κίνηση που θα έφερνε πιο κοντά στη σύλληψη τον φαντομά, αδερφό του. Οι αστυνομικοί εκτιμούσαν ότι ο Βασίλης Παλαιοκώστας θα έκανε το λάθος να επικοινωνήσει με τον αδερφό του για να πληροφορηθεί τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του και θα έπεφτε έτσι στη φάκα των αρχών.

Αν και ο Βασίλης δεν έχει κάνει ακόμα το μοιραίο λάθος καθώς δεν διατηρεί πλέον την παραμικρή επαφή με τον αδερφό του, στα αστυνομικά γραφεία επικρατεί για πρώτη φορά αισιοδοξία ότι βρισκόμαστε πλέον πολύ κοντά στο μπαμ της δεκαετίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Βήματος της Κυριακής» η σύλληψη του Βασίλη Παλαιοκώστα θεωρείται πλέον η βασική προτεραιότητα των Αρχών Ασφαλείας, παρά τη φαινομενική αδράνεια του ποινικού τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, έχουν υπάρξει νεότερες αναφορές για διαμονή του σε περιοχή της Φθιώτιδας, αλλά και σε άλλες περιοχές της Ηπείρου πέρα από την Πρέβεζα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Με κύρια ένδειξη ότι ο Παλαιοκώστας βρίσκεται στην Ελλάδα οι αρχές βάζουν σε δεύτερο πλάνο τις πληροφορίες για έξοδο σε Βουλγαρία Αλβανία ή Ρουμανία.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ έχει υπάρξει ενδελεχής έρευνα για τον τρόπο που συνέγραψε πιθανόν με τη βοήθεια γνωστού αναρχικού, το βιβλίο «Μια φυσιολογική ζωή», που εκδόθηκε πριν από δύο χρόνια.

Οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση σημειώνουν με νόημα ότι «κάθε ημέρα που περνά ίσως πλησιάζουμε ένα βήμα πιο κοντά στον Βασίλη Παλαιοκώστα».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.