Η μοναδική στην Ευρώπη: Έχετε καταλάβει τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη Βουλγαρία με τον κορωνοϊό;

Μαρτυρία γιατρού για ασθενείς στις ΜΕΘ: «Παρακαλούν ξεψυχώντας για επικοινωνία»

Στα όριά του το νοσοκομειακό σύστημα της χώρας.

Τη μεγαλύτερη υγειονομική κρίση από το ξεκίνημα της πανδημίας αντιμετωπίζει η γειτονική Βουλγαρία, με το νέο κύμα του κορωνοϊού να σαρώνει τη χώρα και να οδηγεί το σύστημα υγείας στα όριά του, με τα νοσοκομεία να μην μπορούν να φιλοξενήσουν άλλους ασθενείς και το υπουργείο υγείας να μελετάει μέτρα ακόμα και για… εξαγωγή ασθενών του covid σε άλλες χώρες, μέχρι και νέο lockdown.

Ο υπουργός υγείας Στόικο Κατσάροφ προειδοποίησε ότι η χώρα έχει μόνο 10-15 μέρες να αλλάξει την επιδημιολογική καμπύλη αλλιώς θα υπάρξουν τεράστια προβλήματα ενώ δήλωσε ότι

«Η ικανότητά μας όσον αφορά προσωπικό και αναπνευστήρες έχει σχεδόν εξαντληθεί, θα αναζητήσουμε βοήθεια στο εξωτερικό. […] Συζητήσεις είναι σε εξέλιξη με την ΕΕ για τη μεταφορά ασθενών σε άλλες χώρες, εάν πρέπει να φθάσουμε εκεί».

Ήδη η γειτονική Ρουμανία αναγκάστηκε να αυξήσει τους περιορισμούς την ίδια ώρα που οι ειδικοί προβλέπουν 5.000-9.000 κρούσματα ημερησίως στις επόμενες εβδομάδες για τη Βουλγαρία των 6,9 εκατομμυρίων κατοίκων.

Τόσο η Βουλγαρία όσο και η Ρουμανία βρίσκονται στον πάτο των χωρών όσον αφορά το ποσοστό εμβολιασμένων πολιτών τους. Η Ρουμανία έχει εμβολιάσει το 33% μόνο του πληθυσμού της ενώ η Βουλγαρία βρίσκεται ακόμα πιο χαμηλά, με μόλις 24% των πολιτών της να έχει εμβολιαστεί.

Η δυσπιστία των πολιτών προς τις αρχές της χώρας αλλά και η τεράστια διάδοση θεωριών συνωμοσίας για τον ιό και τα εμβόλια είναι από τα βασικά προβλήματα στην εκστατεία για τον εμβολιασμών των πολιτών. Η κυβέρνηση ξεκίνησε το μέτρο του εμβολιαστικού διαβατηρίου, για εστιατόρια και εμπορικά κέντρα, στην προσπάθειά της να δώσει κίνητρα εμβολιασμού στους δύσπιστους πολίτες της.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.