16 μέρες ακόμα: Το παραδέχτηκε ο Τσίπρας… 

Τώρα το κατάλαβαν όλοι: Πόσο πιο ξεκάθαρος να γίνει ο Αλέξης Τσίπρας;

Είναι ξεκάθαρος λίγες ημέρες πριν τις εκλογές!

«Με τον κ. Βαρουφάκη δε μπορεί να υπάρξει μια σχέση εμπιστοσύνης», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου, ενώ τόνισε ότι «ο κ. Ανδρουλάκης πρέπει να κατανοήσει ότι δεν είναι ιδιοκτήτης του Ανδρέα. Ο Ανδρέας Παπανδρέου ανήκει στην ιστορία».

Ερωτηθείς σχετικά με τις αρνητικές αντιδράσεις των προοδευτικών κομμάτων για το ενδεχόμενο συνεργασίας πάνω στο Συμβόλαιο Αλλαγής που παρουσίασε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχολίασε πως οι εκλογές αποτελούν μια «ανταγωνιστική διαδικασία» και πως είναι λογικό προεκλογικά να υπάρχει «ανταγωνιστική σχέση», αφού στοχεύουν στους ίδιος ψηφοφόρους. Ωστόσο, είπε, πρέπει να περιμένουμε την «ετυμηγορία» του ελληνικού λαού, η οποία θα διαμορφώσει τους «συσχετισμούς δύναμης».


Η παραδοχή Τσίπρα

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Αλέξης Τσίπρας, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, παραδέχτηκε πως θα κυβερνήσει το πρώτο με το τρίτο κόμμα μετά τις εκλογές. Ουσιαστικά είπε πως το ΠΑΣΟΚ που όλα δείχνουν ότι θα είναι η τρίτη δύναμη θα συνεργαστεί είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ είτε με τη ΝΔ.

«Κατά πάσα πιθανότητα ο πρώτος με τον τρίτο θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση. Γι’ αυτό ζητάμε ισχυρή εντολή, για να κάνουμε πράξη αυτό που αισθανόμαστε ότι είναι η επιθυμία πολλών, η αλλαγή», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι διεκδικεί την «ισχυρότερη δυνατή εντολή» προκειμένου να σχηματιστεί μια «κυβέρνηση μακράς πνοής», καθώς όπως είπε, μια «κυβέρνηση ανοχής του 3% δε θα είναι σταθερή», αλλά «ευεπίφορη σε πιέσεις».


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.