Μάλλον κάτι δεν έχει καταλάβει καλά ο Κασιδιάρης… 

Έτσι φτάσαμε στο δεύτερο μόρφωμα: Ο λόγος της άγριας κόντρας Κασιδιάρη-Μιχαλολιάκου

Ό,τι και να λέει... ηττήθηκε 

Στη δημοσιότητα βγήκε ολόκληρο το σκεπτικό για το «μπλόκο» στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη. Κατά τους αρεοπαγίτες, ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι ο πραγματικός αρχηγός του κόμματος «Έλληνες» «παροτρύνει στην άσκηση βίας, προωθεί μια πολιτική που δεν σέβεται τη δημοκρατία και στοχεύει στην αποδυνάμωση και κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και των θεσμών του κράτους δικαίου».

Το Ανώτατο Δικαστήριο δεν επέτρεψε στον καταδικασμένο Χρυσαυγίτη να συμμετέχει στις εκλογές 2023, αλλά έδωσε το «πράσινο φως» στο ΕΑΝ του Αναστάσιου Κανελλόπουλου.

«Ούτε κατά διάνοια δεν πρόκειται να στηρίξω ένα κόμμα, που κατεβάζει υποψηφίους τους πρώην υπουργούς και βουλευτές της κυβέρνησης Σαμαρά, Παπανδρέου, Παπαδήμου», ισχυρίζεται σε δήλωσή του ο Κασιδιάρης για το ΕΑΝ.

«Όσοι έγιναν δεκανίκια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ μαζί με Άδωνι, Βορίδη και Βελόπουλο για να περάσουν το πρώτο μνημόνιο είναι σίγουρο ότι θα ξαναγίνουν δεκανίκια και σήμερα», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Κασιδιάρης.

Ο έγκλειστος στις φυλακές υποστηρίζει πως θα προσφύγει πως «ετοιμάζουμε ήδη την προσφυγή μας στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο η οποία βασίζεται στο σκεπτικό του γενναίου και έντιμου δικαστή του Α1 τμήματος κυρίου Μουζάκη, ο οποίος έκρινε τον νόμο αποκλεισμού μας αντισυνταγματικό. Εν συνεχεία θα προσφύγουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο όπου θα δικαιωθούμε με απόλυτη βεβαιότητα».

Παρά τις… βαρύγδουπες δηλώσεις για προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ο Ηλίας Κασιδιάρης στις εκλογές δεν πρόκειται να συμμετάσχει. Ακόμα και να προσφύγει, οι πιθανότητες «δικαίωσης» είναι απειροελάχιστες. Οι εκλογές θα γίνουν σε 17 ημέρες και σε περίπτωση που δεν βγει κυβέρνηση τον Ιούλιο και ακόμα και αν προσφύγει ο Κασιδιάρης ετυμηγορία σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα δεν θα βγει αφού πρόκειται για μία πολυδαίδαλη υπόθεση.

Γιατί «κόπηκε» το κόμμα Κασιδιάρη από τις εκλογές

Σύμφωνα με το σκεπτικό των Αρεοπαγιτών που περιλαμβάνεται στην υπ. αριθμ. 8/2023 απόφασης των 404 σελίδων του Α1 Τμήματος με την οποία έγινε η ανακήρυξη των κομμάτων, ο Ηλίας Κασιδιάρης «παροτρύνει στην άσκηση βίας, προωθεί μια πολιτική που δεν σέβεται τη δημοκρατία και στοχεύει στην αποδυνάμωση και κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και των θεσμών του κράτους δικαίου».

Οι Αρεοπαγίτες επίσης σημειώνουν ότι ο καταδικασμένος για εγκληματική οργάνωση πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, είναι ο πραγματικός αρχηγός του κόμματος «Έλληνες». Την ίδια ώρα εντοπίζουν και μεθοδευμένες κινήσεις του Ηλία Κασιδιάρη προκειμένου να παραπλανήσει ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος μη ανακήρυξης του κόμματος που ίδρυσε στις εκλογές.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.