«Ποτέ μην λες ποτέ για lockdown»

«Ποτέ μην λες ποτέ για lockdown»

Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, σημειώνοντας ότι θα έχουμε και τέταρτο, αλλά και πέμπτο κύμα κορωνοϊού στη χώρα μας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι ο κόσμος πρέπει να πειστεί να εμβολιαστεί και σε αυτό βοηθούν οι εικόνες, όπως τα διαγράμματα που παρουσίασε η κυρία Γκάγκα. Είπε, μάλιστα, ότι όσα είπαν ο κ. Τσιόδρας, για πάνω από 8.000 νεκρούς επιπλέον αν δεν εμβολιαζόμασταν, και η κυρία Γκάγκα με τα διαγράμματά για τους ανεμβολίαστους στις ΜΕΘ, θα έπρεπε γίνουν σποτ στην τηλεόραση.

Όσον αφορά σε ένα νέο lockdown ο κ. Βατόπουλος απάντησε «ποτέ μη λες ποτέ», ενώ πρόσθεσε πως ο χειμώνας που έρχεται είναι βέβαιο πως δεν θα είναι εύκολος. Επίσης, επεσήμανε ότι θα έχουμε και 4ο και 5ο κύμα, αλλά το θέμα είναι πόσο μεγάλα θα είναι. «Αυτό είναι κάτι που εξαρτάται από τη συμπεριφορά της κοινωνίας», τόνισε.

Το τέταρτο κύμα έχει αρχίσει ήδη!

Το τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορωοϊού στη χώρα έχει ήδη αρχίσει, «βλέπουμε πάνω από 3.000 κρούσματα την ημέρα και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί» δήλωσε στην ΕΡΤ η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

«Μπαίνουμε σε μια δύσκολη περίοδο γιατί έχουμε χειμώνα μπροστά και υπάρχουν ήδη αυξημένα κρούσματα στη βόρεια Ελλάδα, όπου το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι χαμηλότερο», πρόσθεσε, ενώ αρνήθηκε κατηγορηματικά πως η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει τη λογική της «ανοσίας της αγέλης» χαλαρώνοντας τους ελέγχους. «Είμαστε σχεδόν 11 εκατομμύρια Έλληνες. Πόσους ελέγχους μπορούμε να κάνουμε; Πόσοι μπορούν να είναι οι αστυνομικοί που να μας κυνηγούν από πίσω; Φυσικά τηρείται το πρόγραμμα, και η οδηγία είναι ότι οι έλεγχοι πρέπει να συνεχίζονται. Αν πρέπει να αυξηθούν τα πρόστιμα, αυτό πρέπει να το δούμε. Αλλά γίνονται έλεγχοι…ωστόσο, μπαίνουμε σχεδόν στον τρίτο χρόνο της πανδημίας και έχουμε μάθει πια. Είναι σαν να μου λέτε ότι από δω και πέρα πρέπει να έχουμε έναν αστυνομικό σε κάθε φανάρι να ελέγχει ποιοι περνούν με κόκκινο» είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.