Εύα Καϊλή: Τι συμβαίνει με τις… μίζες των συνεργατών;

Εύα Καϊλή: Τι συμβαίνει με τις... μίζες των συνεργατών;

Τι συμβαίνει με τις αποζημιώσεις στο ευρωκοινοβούλιο;

Η Εύα Καϊλή που κατηγορείται για συμμετοχή στο QatarGate αποφυλακίστηκε και βρίσκεται σε κατ οίκον περιορισμό στο σπίτι της, στις Βρυξέλλες. Όμως τα δημοσιεύματα συνεχίζονται….

Ανακοίνωση για την άρση ασυλίας της Εύας Καϊλή για την υπόθεση αποζημίωσης των βοηθών, στην οποία και εμπλέκεται και η Ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, εξέδωσε ο δικηγόρος της εν Ελλάδι, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι από τις «ενδελεχείς έρευνες από τα θεσμικά όργανα ουδέποτε προέκυψε λήψη “μίζας” από αποζημιώσεις σε συνεργάτες της».

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση σημειώνει πως «Στο πλαίσιο της διοικητικής διαδικασίας, που προβλέπεται από το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, λαμβάνουν χώρα συχνοί έλεγχοι οι οποίοι, μεταξύ άλλων, αφορούν υπερωρίες που καταβλήθηκαν σε βοηθούς, αποζημιώσεις για επαγγελματικά ταξίδια, κονδύλια τα οποία προεγκρίνει ο κάθε Ευρωβουλευτής».

Παράλληλα, προσθέτει ότι «προς αποκατάσταση της αλήθειας πρέπει να επισημανθεί ότι, σε αντίθεση με όσα ανακριβώς δημοσιεύονται για την Εύα Καϊλή , από τις ενδελεχείς έρευνες από τα αρμόδια θεσμικά όργανα ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΛΗΨΗ « μίζας» από αποζημιώσεις σε συνεργάτες της. Τα ανωτέρω συνιστούν συκοφαντική δυσφήμιση .Συνήθης πρακτική είναι στο Ευρωκοινοβούλιο, μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων, οι τυχόν διαπιστούμενες τυπικές διαφορές με τις προεγκρίσεις να διευθετούνται με τις αρμόδιες υπηρεσίες . Είναι προφανές ότι κάποιες δυνάμεις με ιταμά πολιτικά κίνητρα, βλέποντας ότι καταρρέουν οι κατηγορίες σε βάρος μου για την γνωστή υπόθεση, επιχειρούν να ποινικοποιήσουν διοικητικές πάγιες διαδικασίες του Ευρωκοινοβουλίου».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.