Τεκτονικές αλλαγές: Ο Γιώργος Παπανδρέου φέρνει τον Μπογδάνο πίσω στη Νέα Δημοκρατία

Τεκτονικές αλλαγές: Ο Γιώργος Παπανδρέου φέρνει τον Μπογδάνο πίσω στη Νέα Δημοκρατία

Άνω κάτω το πολιτικό σκηνικό με την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να διεκδικήσει την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής.

Στο κυβερνητικό παρασκήνιο παρακολουθούν με ενδιαφέρον τα τεκταινόμενα στο χώρο της κεντροαριστεράς. Και αυτό καθώς το αποτέλεσμα θα προκαλέσει ενδεχομένως αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλο το πολιτικό σκηνικό και κυρίως θα επηρεάσει τις δυνατότητες σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας μετά τις επόμενες εκλογές.

Τα γαλάζια στελέχη είναι πάντως επί του παρόντος ιδιαίτερα επιφυλακτικά για τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ, καθώς είναι πολλοί οι άγνωστοι και απρόβλεπτοι παράγοντες μέχρι στιγμής. Σε περίπτωση εκλογής του Γιώργου Παπανδρέου πάντως και με δεδομένο ότι ήδη έκλεισε το μάτι για συγκυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ χάνει ένα δυνητικό κυβερνητικό εταίρο. Και αυτό το σενάριο σαφώς προβληματίζει τους γαλάζιους, αφού η μόνη άλλη πιθανή εναλλακτική θα ήταν ο Κυριάκος Βελόπουλος, κάτι που όμως αποτάσσονται από το Μαξίμου μετά βδελυγμίας.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου κατέθεσε στην αρμόδια επιτροπή πολύ περισσότερες από τις απαιτούμενες 45 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής (το 15% των μελών του οργάνου) που προβλέπει το καταστατικό, με τον αριθμό να υπολογίζεται γύρω στις 83. Παράλληλα, από χθες βράδυ που άνοιξε η πλατφόρμα υπογραφών για τους πολίτες στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 20.000 υπογραφές, μέχρι την ώρα της υποβολής της υποψηφιότητας.

Στις 20.000 ανέρχονται οι υπογραφές που κατέθεσε για την υποψηφιότητά του ο Νίκος Ανδρουλάκης, από μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης.

Ο Παύλος Γερουλάνος με ανακοίνωσή του έχει γνωστοποιήσει ότι συγκέντρωσε 6.245 υπογραφές πολιτών από όλη την χώρα.

“7.000 τιμητικές υπογραφές”, όπως τις χαρακτήρισε κατέθεσε ο Παύλος Χρηστίδης ο οποίος έστειλε μήνυμα για “restart για την μεγάλη Δημοκρατική και Προοδευτική παράταξη με όραμα και σχέδιο απέναντι στη συντήρηση”.

Στην κατάθεση 5.200 υπογραφών στήριξης έχει προχωρήσει ο Ανδρέας Λοβέρδος ενώ έχουν υπογράψει άλλα 1.000 νέα μέλη του κόμματος, καθώς και 8.000 προοδευτικοί πολίτες. Συνολικά 14.200 υπογραφές στήριξης για τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Με 8.393 υπογραφές ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Χάρης Καστανίδης έχει και επισήμως καταθέσει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.