Το θέλει σαν «τρελός» ο Τσίπρας…

Σαρωτικές αλλαγές και σκούπα: Ποιους τελειώνει απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας

Η επικείμενη αναμέτρηση θα διεξαχθεί με το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής και ο Τσίπρας έχει... σχέδια!

Στον δρόμο προς τις κάλπες της 21ης Μαΐου οδεύει η χώρα. Πρόκειται για τις εικοστές εθνικές εκλογές της Μεταπολίτευσης και για τις εξηκοστές έβδομες από συστάσεως ελληνικού κράτους.

Η επικείμενη αναμέτρηση θα διεξαχθεί με το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής, με βάση τον εκλογικό νόμο που ψηφίστηκε το 2016. Σύμφωνα με αυτόν, στα κόμματα που θα περάσουν τον πήχη του 3% θα κατανεμηθούν αναλογικά 285 έδρες με βάση το ποσοστό που αναλογεί στις ψήφους τους. Άλλες 12 έδρες προέρχονται από τα ψηφοδέλτια Επικρατείας και οι υπόλοιπες τρεις έδρες θα αναδειχθούν για πρώτη φορά από τους Έλληνες του εξωτερικού.

Οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν μπει για τα καλά σε προεκλογικούς ρυθμούς και συνεχώς απευθύνουν ομιλίες σε πολίτες σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερες ψήφους μπορούν.

Τι θέλει ο Τσίπρας σαν… τρελός

Στη φαρέτρα των πολιτικών αρχηγών υπάρχουν αρκετά εργαλεία προς αξιοποίηση, στην προσπάθεια να πείσουν τους πολίτες. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, θεωρεί πως έχει σημείο υπεροχής στο debate.

Και γι αυτό τον λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος του επιμένουν και επαναλαμβάνουν συνεχώς πως πρέπει να γίνει debate Κυριάκου Μητσοτάκη – Αλέξη Τσίπρα εκτός από τηλεμαχία μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών. Δυστυχώς, όμως, για τον Αλέξη Τσίπρα, αυτό το ενδεχόμενο απομακρύνεται αφού η Διακομματική αποφάσισε debate μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.