O λόγος που υποψιάζονταν όλοι: «Γι’ αυτό δολοφονήθηκε ο Καραϊβάζ» (Vid) 

Δείχνει τους δολοφόνους: Το λάθος των εκτελεστών του Καραϊβάζ που φέρνει πιο κοντά τη σύλληψή τους

Στα ίχνη του «εγκεφάλου» οι Αρχές

Στο πρόσωπο που «υπέγραψε» το συμβόλαιο θανάτου για τον Γιώργο Καραϊβάζ έχουν επικεντρώσει τις έρευνες τους τα στελέχη της Ασφάλειας Αττικής αναζητώντας παράλληλα στοιχεία και για τους άλλους εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

Στόχος τους να έχουν στα χέρια τους το προανακριτικό υλικό που χρειάζονται για να εκδοθούν τα σχετικά εντάλματα σύλληψης.

Οι ενδείξεις που έχουν τα στελέχη της Ασφάλειας Αττικής τους οδηγούν σε ποινικό που βρίσκεται στις φυλακές ως προς τον άνθρωπο που έδωσε την «εντολή» για τη δολοφονία.


Μιλούσαν για τον Καραϊβάζ δύο χρόνια πριν τη δολοφονία 

Ταυτόχρονα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας συνομιλίες που είχαν καταγραφεί από «κοριούς» της Ελληνικής Αστυνομίας κατά τη διάρκεια της δίκης για τη Greek Mafia, όπου δύο κατηγορούμενοι συζητούν για τον Γιώργο Καραϊβάζ, δύο χρόνια πριν τη δολοφονία του.

Άξιο αναφοράς είναι ότι, σύμφωνα με τον Alpha, ο ένας εκ των δύο συνομιλητών δολοφονήθηκε με «μαφιόζικα χαρακτηριστικά» κατά τη διάρκεια της δίκης, ενώ ο δεύτερος «έφαγε βροχή από σφαίρες» και παραμένει στη φυλακή…

Οι Αρχές, μάλιστα, ερευνούν και τον ρόλο που είχαν στη δολοφονία του δημοσιογράφου, όπου και ακούγεται να ρωτάει ο ένας τον άλλον αν τον ξέρει και ότι αυτός ευθύνεται για ό,τι έγινε. Η συνομιλία μεταξύ τους πραγματοποιήθηκε στις 11 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 16:03.

  • Μέλος Greek Mafia: Καραϊβάζ, σου λέει κάτι;
  • Αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης: Είναι δημοσιογράφος
  • Μέλος Greek Mafia: Ναι
  • Αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης: Ναι, Καραϊβάζ
  • Μέλος Greek Mafia: Ωραία από εκεί έχει γίνει η μαλ…, θα σου πω από κοντά
  • Αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης: Από εκεί έχει γίνει;
  • Μέλος Greek Mafia: Ναι, αυτός την έκανε.
  • Αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης: Είσαι σίγουρος για αυτό;
  • Μέλος Greek Mafia: 100% και αύριο μου δώσουν και το τηλέφωνο, το οποίο έδωσε για να σου κάνουν άρση.
  • Αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης: Εντάξει, αύριο για να το κοιτάξουν, δηλαδή ποιο τηλέφωνο μας έχει δώσει
  • Μέλος Greek Mafia: Ναι, έδωσε δικό σου, το οποίο είναι κλειστό και δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ. Το κοίταξαν για 20 μέρες και πήγε αυτός και είπε κάποια πράγματα.
  • Αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης: Θα τα πούμε αύριο.

Η δίκη αφορούσε σε έρευνα, που είχε διεξάγει το 2015 το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών, ενώ στο επίκεντρο των ερευνών από την ΕΛ.ΑΣ. είχαν μπει τρεις ομάδες εκβιαστών που εισέπρατταν χρήματα από καταστήματα για προστασία.


Γιατί σκότωσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ;

Ποιο ήταν όμως το κίνητρο για να κλείσουν για πάντα το στόμα του Γιώργου Καραϊβάζ;

Σύμφωνα με την εκτίμηση της δικηγόρου της μητέρας και της αδερφής του Γιώργου Καραϊβάζ, ο δημοσιόγραφος δολοφονήθηκε γιατί θα κατονόμαζε συγκεκριμένο άτομο.

«Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν μάρτυρας σε μία υπόθεση που αφορούσε την Greek Mafia και γνωρίζω ότι θα κατέθετε, είχε πει ότι θα τα πει όλα. Υπάρχουν αυτά που έλεγε, τα έγραφε στο blog του, ότι γνώριζε ποιος είναι ο “άρχοντας της νύχτας”. Είχε πει επίσης ότι γνώριζε ποιος κάνει τις δολοφονίες», δήλωσε χαρακτηριστικά η Ρόη Παυλέα.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.