Ενεργοποιεί τη «βόμβα» με τις δραχμές αντί του ευρώ ο Γιάνης Βαρουφάκης

Σε μερικές δεκάδες ψήφους θα κριθεί η είσοδος Βαρουφάκη στην Ευρωβουλή

Μετά την... ηρωική διαπραγμάτευση επανέρχεται το θέμα του εθνικού νομίσματος

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν σε συνέντευξή του ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης και φαίνεται πως τη σχέση του με τη… δραχμή δεν την έχει χάσει.

Ο κ. Βαρουφάκης αποκάλυψε αρχικά πως θα συνεργαζόταν με μία προοδευτική κυβέρνηση «αλλά δεν θα υπάρξει προοδευτική διακυβέρνηση σε καμία των περιπτώσεων, γιατί για να υπάρξει, χρειάζεται ένα προοδευτικό πρόγραμμα, το οποίο και πρέπει να σφυρηλατηθεί πριν τις εκλογές». Οπότε… άνοιξε και έκλεισε την πόρτα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης υποστήριξε ότι το κόμμα Κασιδιάρη πρέπει να συμμετέχει στις εκλογές και το λέει «με βαριά καρδιά». Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 υποστήριξε ακόμη ότι «δεν είναι ποτέ λύση στο όνομα να καταπολεμήσεις ένα κόμμα που μάχεται τη Δημοκρατία «να ακρωτηριάσεις την ίδια τη Δημοκρατία».


Ο Βαρουφάκης και η δραχμή

Στο ερώτημα αν έχει σχέδιο και για δραχμή, απάντησε: «Βεβαίως και έχω. Νομίζετε ότι η Γερμανία δεν έχει σχέδιο για μάρκο; Θα ήταν κατάπτυστη απέναντι στο γερμανικό λαό η κεντρική τράπεζα της χώρας αν δεν είχε τέτοιο σχέδιο. Το ευρώ είναι ένα επισφαλές νόμισμα», υποστήριξε φέρνοντας το παράδειγμα του πυροσβέστη, ο οποίος δεν παίζει με τη φωτιά, αλλά προετοιμάζεται για αυτήν. Οπότε εύκολα εξάγεται το συμπέρασμα από αυτή τη δήλωση ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει σχέδιο για τη δραχμή και μάλλον δεν θα διστάσει να το στηρίξει για να ενεργοποιηθεί σε περίπτωση συμμετοχής σε κυβέρνηση…


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.