Στο -2% από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο Μητσοτάκης είναι ευχαριστημένος…

Τσίπρας - Μητσοτάκης στη φωτογραφία που έγινε viral (pic)

Τα ευρήματα δημοσκόπησης και τα χαμόγελα στη ΝΔ

Τους 400.000 θα ξεπεράσουν οι νέοι που θα κληθούν για πρώτη φορά στις 21 Μαΐου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Συγκεκριμένα, το σύνολο των νέων που θα προσέλθουν για πρώτη φορά στις κάλπες ανέρχεται σε 438.595 άτομα.

Τι ψηφίζουν οι νέοι ψηφοφόροι 17 έως 29 ετών στις εκλογές της 21ης Μαΐου;

Σε αυτό το ερώτημα επιχειρεί να απαντήσει δημοσκόπηση της Opinion Poll που διενεργήθηκε για το TheTOC. Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ με 20.5% έναντι 18.5%.

Ακολουθούν κατά σειρά δημοσκοπικής επίδοσης, το ΜέΡΑ25 με 8.6%, το ΠΑΣΟΚ με 7.5%, οι Έλληνες Εθνικό κόμμα με 6.4 %, το ΚΚΕ με 6.3%, η Ελληνική Λύση με 3.8%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2.1%, η Εθνική Δημιουργία με 1.8% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1.4%.

Αυτοί οι νέοι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν όμως; Είναι σημαντικό, ότι το 63% που συμμετείχε στη δημοσκόπηση δηλώνει ότι σίγουρα θα ψηφίσει στις ερχόμενες εκλογές, με το 24% να δηλώνει ότι μάλλον θα ψηφίσει.

Γιατί είναι ικανοποιημένη η ΝΔ με το αποτέλεσμα

Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται μόλις στο 2%. Το κυβερνών κόμμα είναι ικανοποιημένο διότι σε δημοσκοπήσεις που είχαν διενεργηθεί πριν ένα μήνα, μετά την τραγωδία στα Τέμπη, η ΝΔ βρισκόταν 5% με 6% πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται ότι λίγο πριν τις εκλογές η ΝΔ έχει μειώσει τη διαφορά της με τον ΣΥΡΙΖΑ αφού η σιδηροδρομική τραγωδία δεν επηρεάζει τις απαντήσεις των ψηφοφόρων.

Οι νέοι δεν αισθάνονται αριστεροί ή δεξιοί

Οι νέοι ψηφοφόροι δεν αισθάνονται ούτε αριστεροί, ούτε δεξιοί. Για την ακρίβεια θεωρούν ότι αυτοί οι διαχωρισμοί είναι πλέον ξεπερασμένοι. Στην ερώτηση ιδεολογικού αυτοπροσδιορισμού, το μεγαλύτερο ποσοστό, της τάξης του 21.4% συγκεντρώνει το τμήμα των νέων που δηλώνουν ότι δεν θεωρεί ότι έχουν πια τόση αξία αυτοί οι διαχωρισμοί, με δεύτερο το Κέντρο με 16.7%. Ως αριστεροί αυτοπροσδιορίζονται το 15.9%, κεντροαριστεροί το 15.4%, κεντροδεξιοί το 11.4% και δεξιοί το 8%.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.