Έκλεισε στόματα: Η επιλογή Τσίπρα που έκανε ακόμα και τους «εχθρούς» του να υποκλιθούν

Έκλεισε στόματα: Η επιλογή Τσίπρα που έκανε ακόμα και τους «εχθρούς» του να υποκλιθούν

Το μήνυμα μέσα από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας 

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές έχει πενήντα τοις εκατό γυναίκες, επιστήμονες με διεθνή αναγνώριση, νέες και νέους, ανθρώπους της παραγωγής και του πολιτισμού.

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο Όθωνας Ηλιόπουλος, καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. Στη δεύτερη θέση είναι η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα.

Στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα βρίσκονται ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, και η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πόπη Τσαπανίδου.

Στην πέμπτη θέση βρίσκεται ο πρώην υπουργός και διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλης Καλογήρου, ενώ στην έκτη θέση η Τζένη Λειβαδάρου, πολιτικός μηχανικό και άτομο με αναπηρία.

Στην έβδομη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ο καθηγητής μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής.

Στην όγδοη θέση η νομικός Ζωρζέττα Λάλη. Υπήρξε στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα κοινωνικής και εργασιακής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην ένατη θέση ο Στέφανος Κασσελάκης, απόδημος Έλληνας, επιχειρηματίας στο χώρο της ναυτιλίας.

Στη δέκατη θέση βρίσκεται η μοναδική γυναίκα αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας, Ζαχαρούλα Τσιριγώτη.

Ενδέκατη θέση ο Κωνσταντίνος Βλαχάκης. Πολιτικός μηχανικός, γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Δωδέκατη, η Νατάσα Ρωμανού. Ερευνήτρια στη Μοντελική Ωκεανογραφία και το Κλίμα της NASA.

Στη δέκατη τρίτη θέση ο Όμηρος Πουλάκης, ηθοποιός.

Δέκατη τέταρτη η Δώρα Τσαμπάζη. Δημοσιογράφος.

Και στην τελευταία τιμητική θέση, ο  Αλέκος Φλαμπουράρης, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, βουλευτής, πρώην Υπουργός Επικρατείας.


Η επιλογή Τσίπρα που… έκλεισε στόματα

Στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έκανε επαφές με τον Όθωνα Ηλιόπουλο εδώ και μήνες.

Ο κ. Ηλιόπουλος, καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ εργάζεται στην ανακάλυψη μοριακών στόχων για την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου.

Η επιλογή του κ. Ηλιόπουλου έγινε για να στείλει ο Αλέξης Τσίπρας το μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στελέχη με διεθνές κύρος που εντάσσονται στην αριστερά και πιστεύουν στο κόμμα του.

Το βιογραφικό του Όθωνα Ηλιόπουλου

Ο Όθων Ηλιόπουλος αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ακολούθως, εκπαιδεύτηκε στην Παθολογία στο University of Wisconsin Medical School και στην Ογκολογία στο Dana-Farber Cancer Institute and Harvard Medical School.

Κατέχει τις ειδικότητες Παθολογίας και Ιατρικής Ογκολογίας. Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής και Κλινικός Ογκολόγος στο Harvard Medical School και στο Massachusetts General Hospital Cancer Center.

Ο Δρ. Ηλιόπουλος είναι γιατρός ερευνητής και το επιστημονικό ενδιαφέρον του Εργαστηρίου του εστιάζεται στην ανακάλυψη μοριακών στόχων για την πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου.

Είναι μέλος επιτροπών στρατηγικού σχεδιασμού στο Dana-Farber/Harvard Cancer Center και έχει μακρόχρονη εμπειρία στο σχεδιασμό, τη μελέτη και την εκτέλεση στρατηγικών στην Ιατρική εκπαίδευση και τη βασική βιοϊατρική έρευνα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.