«Καμιά δημοσκόπηση δεν το δείχνει: Θα εκπλαγεί το πανελλήνιο με το αποτέλεσμα της κάλπης»

«Καμιά δημοσκόπηση δεν το δείχνει: Θα εκπλαγεί το πανελλήνιο με το αποτέλεσμα της κάλπης»

Ολα τα σενάρια είναι ανοιχτά!

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η Νέα Δημοκρατία έχει το… πάνω χέρι και θα κερδίσει τις εκλογές, όμως η πραγματικότητα είναι πιο σύνθετη…

Οι δημοσκόποι πρέπει να βλέπουν κάπως περίεργα τις δημοσκοπήσεις, εκτιμώντας πιθανόν ότι οι βαθύτερες κοινωνικές εκφράσεις και τα ρεύματα δεν αποτυπώνονται ακόμα με μεγάλη ασφάλεια.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Θωμά Γεράκη της MARC ο οποίος παραδέχτηκε στο Πρώτο Πρόγραμμα ότι «όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά».

«Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ένα άθροισμα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πάνω από 46% και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και ένα άθροισμα ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Βαρουφάκη πάνω από 46%. Δηλαδή δεν μπορεί να πει κανείς ότι είναι στη σφαίρα της φαντασίας αυτή τη στιγμή. Αν υπολογίσει κανείς ότι και οι δημοσκοπήσεις πάντα έχουν και ένα περιθώριο σφάλματος, δηλαδή μια απόκλιση. Εγώ δεν θα απέκλεια κανένα σενάριο αυτή τη στιγμή». Κατέληξε δε εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «δεν θα πλήξουμε».

Οι άνθρωποι του Σύριζα μάλιστα βλέπουν μεγάλη ανατροπή στην κάλπη γιατί θεωρούν ότι αφενός ο κόσμος φοβάται ή δεν θέλει να πει την αλήθεια στους δημοσκόπους, αφετέρου μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος δεν καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις, επειδή την ώρα που διεξάγονται (πρωί) εκείνο λείπει από το σπίτι και δεν απαντάει. Γι’ αυτό προβλέπουν ότι το αποτέλεσμα της κάλπης δεν θα το πιάσει καμία δημοσκόπηση και θα προκαλέσει έκπληξη στο πανελλήνιο.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.