Προβλέπει ότι θα γίνει ανάρπαστο: Τι είναι το δορυφορικό ίντερνετ που φέρνει στην Ελλάδα ο Έλον Μάσκ

Προβλέπει ότι θα γίνει ανάρπαστο: Τι είναι το δορυφορικό ίντερνετ που φέρνει στην Ελλάδα ο Έλον Μάσκ

«Θόρυβο» στην ελληνική αγορά αναμένεται να προκαλέσει το προσεχές διάστημα ο πλουσιότερος άνθρωπος αυτή τη στιγμή στον πλανήτη. Ο Έλον Μασκ ετοιμάζεται να συστήσει στην Ελλάδα το δορυφορικό ίντερνετ.

Εντός του Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η πιλοτική δοκιμή του Δικτύου, ενώ προς το τέλος του έτους θα αρχίσει να παραδίδεται ο εξοπλισμός σε όσους κατοίκους της χώρας έχουν προχωρήσει σε προπαραγγελία.

Όπως τονίζεται, η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την αλλαγή του ρυθμιστικού πλαισίου βρίσκεται στο στάδιο των υπογραφών και αναμένεται να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως μέσα στις επόμενες ημέρες.

Η εν λόγω ΚΥΑ, αποτελεί το πρώτο αναγκαίο βήμα για την έστω και πιλοτική εκκίνηση της υπηρεσίας που θα μπει σε τροχιά το Δεκέμβρη οπότε θα αρχίσει να παραδίδεται ο εξοπλισμός σε όσους Έλληνες έχουν προχωρήσει σε προπαραγγελία.

Να σημειωθεί ότι απαιτείτο μια θεσμική παρέμβαση καθώς τα εν λόγω δορυφορικά πιάτα είναι όχι μόνο δέκτες αλλά και πομποί. Παράλληλα μέσω της ΚΥΑ θα ρυθμιστούν και άλλα θέματα που αφορούν στον εξοπλισμό, όπως το καθεστώς με το οποίο θα δίνεται στον συνδρομητή και πώς θα αποσβένεται το κόστος του.

Ουσιαστικά μέσω δορυφόρων χαμηλής τροχιάς της Starlink θα παρέχεται στους συνδρομητές υπηρεσίες Διαδικτύου κατά το πρότυπο της δορυφορικής τηλεόρασης, δηλαδή δεν θα χρειάζεται ο κάθε συνδρομητής να αιτηθεί ξεχωριστά για την αδειοδότηση του δικού του εξοπλισμού.

Να θυμίσουμε ότι η δοκιμαστική λειτουργία της Starlink ξεκίνησε το φθινόπωρο της προηγούμενης χρονιάς στις βόρειες πολιτείες των ΗΠΑ και στον Καναδά και έχει επεκταθεί σε 12 χώρες, με τους χρήστες της να φτάνουν τον Ιούλιο του 2021 τις 90.000.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.