Παρέμβαση Μπιλ Γκέιτς: Αυτό είναι το σωτήριο φάμακο για τον κορωνοϊό που χρηματοδοτεί

Παρέμβαση Μπιλ Γκέιτς: Αυτό είναι το σωτήριο φάμακο για τον κορωνοϊό που χρηματοδοτεί

O Μπιλ Γκέιτς πατάει γκάζι στην προσπάθεια άμεσης κυκλοφορίας του ευεργετικού χαπιού της φαρμακοβιομηχανίας Merck & Co κατά του κορωνοϊού, προσφέροντας ποσό άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, ο ιδρυτής της Microsoft σκοπεύει μέσω του Bill & Melinda Gates Foundation να χρηματοδοτήσει το πολλά υποσχόμενο φάρμακο της αμερικανικής εταιρίας με 120 εκατομμύρια δολάρια ώστε να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες του κόσμου το ταχύτερο δυνατόν από τις αρχές του 2022.

Το αμερικανικό εργαστήριο Merck έχει αναπτύξει ένα φάρμακο το οποίο μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου από Covid-19 όταν χορηγείται τις πρώτες ημέρες μετά τη μόλυνση από κορονοϊό.

Το φάρμακο αυτό χορηγείται με τη μορφή χαπιού, άρα είναι εύκολο στη χρήση του, και προσφέρει μια πολυαναμενόμενη εναλλακτική στα εμβόλια, κυρίως για τις χώρες που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε αυτά. Την περίοδο αυτή η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) εξετάζει αν θα δώσει άδεια χρήσης στο χάπι αυτό.

Τα χρήματα που θα επενδύσει το ίδρυμα Γκέιτς θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για να προωθηθεί η παραγωγή γενόσημων του φαρμάκου αυτού από άλλες εταιρείες, κυρίως ινδικές, στις οποίες η Merck έχει ήδη δώσει άδεια.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.