«Αναμένεται σεισμός ανά πάσα στιγμή»: Σε αυτή την περιοχή βλέπει σεισμό ο καθηγητής Παπαδόπουλος

«Αναμένεται σεισμός ανά πάσα στιγμή»: Σε αυτή την περιοχή βλέπει σεισμό ο καθηγητής Παπαδόπουλος

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος έκανε μία πρόβλεψη που έχει... ταράξει τους κατοίκους συγκεκριμένης περιοχής της Ελλάδας και προκάλεσε την οργή του διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκη Τσελέντη. 

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος έκανε μία πρόβλεψη που έχει… ταράξει τους κατοίκους συγκεκριμένης περιοχής της Ελλάδας και προκάλεσε την οργή του διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκη Τσελέντη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδόπουλος προβλέπει ανά πάσα στιγμή σεισμική δόνηση στο κεντρικό Ιόνιο, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ερμής Ζακύνθου». Ο κ. Τσελέντης σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook δημοσίευσε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας η οποία φιλοξενεί δηλώσεις του κ. Παπαδόπουλου σύμφωνα με τις οποίες «αναμένεται ανά πάσα στιγμή σεισμός στο Ιόνιο».

«Αναμένεται σεισμός ανά πάσα στιγμή»: Σε αυτή την περιοχή βλέπει σεισμό ο καθηγητής Παπαδόπουλος
QUIZY Εάν έχεις γνώσεις κέρδισες: Θα κάνεις το 10/10 στο απλό κουίζ που ο νικητής παίρνει ένα απίθανο smartphone alcatel;

«Καλά δε ντρεπόμαστε καθόλου;», ξεκινά σε έντονο ύφος την ανάρτησή του ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, προσθέτοντας πως από τις δηλώσεις του κ. Παπαδόπουλου υπάρχει κόσμος που τρομοκρατείτε.

«Αναμένεται σεισμός ανά πάσα στιγμή»: Σε αυτή την περιοχή βλέπει σεισμό ο καθηγητής Παπαδόπουλος

Η ανάρτηση του Άκη Τσελέντη:

«Καλά δε ντρεπόμαστε καθόλου, έχουμε τον κόσμο τρομοκρατημένο από τους πρόσφατους σεισμούς και τι λέμε; ότι «μπορεί να κάνει σεισμό στο Ιόνιο». Δηλαδή σε μία περιοχή που έχει τη μεγαλύτερη σεισμικότητα της Ευρώπης λέμε τα αυτονόητα χωρίς κάτι συγκεκριμένο. Δείτε το χάρτη με την σεισμικότητα του Ιονίου είναι σαν να σας λέω ότι θα βρέξει το χειμώνα!

Απλώς είναι το 1 λεπτό δημοσιότητας το οποίο σας έλεγα χάρη στο οποίο γράφουμε στα παλαιότερα των υποδημάτων μας την αγωνία του κόσμου και «αν μας κάτσει» θα βγούμε και θα κομπάζουμε στα κανάλια ότι το είπαμε…. Δηλαδή παίζουμε ζάρια.

Θα του το ξαναπώ όπως το έχω πει άπειρες φορές: τα στερνά τιμούν τα πρώτα αλλά φοβάμαι ότι δεν υπάρχουν ούτε πρώτα, όλα στο βωμό της δημοσιότητας. Και το ξεκαθαρίζω για να μην παρεξηγούμαστε δεν λέω ότι δεν θα κάνει σεισμό στο Ιόνιο αλλά δεν έχω κάτι συγκεκριμένο βασισμένο σε μετρήσεις και όχι σε αέρα κοπανιστό.

Αυτός ο κύριος αφού είναι μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εκτιμήσεις Σεισμικού Κινδύνου (Δεν ξέρω ποιος τον έβαλε εκεί και σαν τι μπήκε αφού δεν είναι ούτε ομότιμος καθηγητής ούτε καθηγητής ούτε ομότιμος ερευνητής πουθενά), έπρεπε να φέρει αυτές τις εκτιμήσεις του στην επιτροπή και όχι να τις βάλει στον ανεμιστήρα προσδοκώντας να κάνει κάποιο σεισμό στο Ιόνιο (κάτι πολύ συνηθισμένο και πιθανό να γίνει κάποια στιγμή) για να μας λέει μετά ότι τον πρόβλεψε.

Σας θυμίζω ότι γι’ αυτό κατηγορούσε τον καθηγητή Βαρώτσο (ο οποίος ποτέ δεν έλεγε δημόσια τις εκτιμήσεις του αλλά τις δημοσιεύει σε ένα Αμερικανικό επιστημονικό περιοδικό) δηλαδή έχουμε 2 m και δύο σταθμά.

Στο Γεωδυναμικό έχουμε δεχτεί δεκάδες τηλεφωνήματα από τα Ιόνια και ειδικά εγώ πάρα πολλά από την Κεφαλλονιά από τρομοκρατημένους πολίτες, έλεος πια με αυτές τις αρρωστημένες φιλοδοξίες κάποιων».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.