Τον Νοέμβριο θα φτάσουμε στα 5.000 κρούσματα την ημέρα!

Τον Νοέμβριο θα φτάσουμε στα 5.000 κρούσματα την ημέρα!

Να ληφθούν περισσότερα μέτρα, ώστε να μην έχουμε αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και κατ΄ επέκταση μεγάλη πίεση στις ΜΕΘ προτείνει ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι «ακόμα η πανδημία κινείται. Πρέπει να δράσουμε όπως μπορούμε», είπε χαρακτηριστικά ο ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, αναφερόμενος στην πορεία του κορονοϊού. Ανέφερε μάλιστα ότι αναμένεται σημαντική αύξηση των κρουσμάτων, με τα μέτρα που ισχύουν τώρα. «Μέσα στο Νοέμβριο θα φτάσουμε 5.000 κρούσματα την ημέρα, αν δεν πάρουμε νέα μέτρα», τόνισε ο καθηγητής.

Εκτίμησε, ωστόσο, ότι τα νούμερα αυτά δεν θα ισχύσουν, γιατί στο ενδιάμεσο θα ληφθούν μέτρα. Στην περίπτωση, όμως, που αυξηθούν τόσο πολύ τα κρούσματα θα δούμε μεγαλύτερη πίεση στις ΜΕΘ και περισσότερους θανάτους, γι’ αυτό «πρέπει να το προλάβουμε».

Ο καθηγητής είπε πως από 25 Οκτωβρίου θα αρχίσουμε να βλέπουμε μια αυξητική πορεία, ενώ πρότεινε να αυξηθούν τα τεστ που διενεργούνται από τον ΕΟΔΥ, έτσι ώστε να μπορούν να σταματούν νωρίτερα τις εστίες διασποράς του ιού.

Στο μεταξύ, «Θερίζει» νέους και ανεμβολίαστους ο κορωνοϊός, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία. Ενδεικτικό της κατάστασης που εμπνέει ανησυχία, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι, ότι σε μόλις δύο 24ώρα έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι ηλικιών από 30 έως 49 ετών. Το τελευταίο θύμα είναι ένας νέος Ξανθιώτης, μόλις 46 ετών, πατέρας δύο παιδιών. Σύμφωνα με το Xanthi2.gr πρόκειται «για το νεότερο θύμα του κορωνοϊού στην Ξάνθη».

 

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.