Η ΝΔ μπροστά 6 μονάδες, αλλά ο Τσίπρας «πανηγυρίζει»…

Ο κόσμος ζητούσε χορό και ο Τσίπρας δεν χάλασε χατήρι! (vid)

Το αποτέλεσμα που έφερε χαμόγελα στον ΣΥΡΙΖΑ

Σε δημοσκόπηση της Marc που διενεργήθηκε για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 6 μονάδες.

Στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής: ΝΔ 32,1%, ΣΥΡΙΖΑ 26,1%, ΠΑΣΟΚ 9%, ΚΚΕ 6,1%, Έλληνες 3,9%, Ελληνική Λύση 3,7%, ΜέΡΑ 25 3,6%, υπόλοιπα κόμματα 4,7%, αναποφάσιστοι 8,9%, «δεν θα ψηφίσω» 1%, άκυρο-λευκό 0,9%.


Οι ψηφοφόροι ρωτήθηκαν για το ποια ήταν καλύτερη κυβέρνηση, με το 47,7% να απαντά τη σημερινή της Νέας Δημοκρατίας και το 35,2% την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί πανηγυρίζει ο Τσίπρας;

Στη δημοσκόπηση οι πολίτες απάντησαν για την κυβέρνηση που προτιμούν. Το σενάριο της κυβέρνησης συνεργασίας είναι αυτό που προκρίνεται στην παρούσα φάση, τουλάχιστον στον πρώτο γύρο των εκλογών, διότι υπάρχει η απλή αναλογική.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου όπου σταθούν και όπου βρεθούν υποστηρίζουν… σθεναρά το σενάριο μίας κυβέρνησης συνεργασίας και από τη δημοσκόπηση προκύπτει πως σε ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας οι πολίτες προτιμούν να έχει κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι τη ΝΔ.

Τι προέκυψε από τη δημοσκόπηση:

  • Το 29,7% θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ
  • Το 15,1% θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
  • Το 15,6% θέλει κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό κορμό τη ΝΔ
  • Το 23,3% θέλει κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.