«Τρικ» Μητσοτάκη: Ήρθε η ώρα να «χρησιμοποιήσει» τον Βαρουφάκη…

«Τρικ» Μητσοτάκη: Ήρθε η ώρα να «χρησιμοποιήσει» τον Βαρουφάκη…

Τι θα κάνει με τον γραμματέα του ΜέΡΑ25;

Το «όπλο» της κυβέρνησης «κουρελού» που ενέχει τον κίνδυνο αναβίωσης των μαύρων ημερών του 2015 με τις κλειστές τράπεζες αξιοποιεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο δρόμο προς την κρίσιμη κάλπη της 21ης Μαΐου, προκειμένου να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους που αποστρέφονται τις περιπέτειες.

Σε αυτούς σύμφωνα με τα στοιχεία συμπεριλαμβάνονται και πολλοί ψηφοφόροι του κέντρου, οι οποίοι είχαν συνταχθεί το 2019 με τη ΝΔ και σήμερα αμφιταλαντεύονται για την ψήφο τους, αλλά ακόμα και ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ.

Εξ ού και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει ανοίγματα στη συγκεκριμένη δεξαμενή δια της αποδόμησης αφενός της τακτικής Ανδρουλάκη στο «όχι σε Μητσοτάκη και Τσίπρα πρωθυπουργό» δηλώνοντας ότι δεν τον εμπιστεύεται, αφετέρου επιμένοντας ότι εφόσον οι αριθμοί ευνοούν, ο Αλέξης Τσίπρας θα επιδιώξει ακόμη και μια κυβέρνηση ηττημένων με τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ – Βαρουφάκη, την οποία ο ίδιος αποκάλεσε από το Αιγάλεω «κυβέρνηση κουρελού», τονίζοντας ότι θα οδηγήσει σε «παραλυσία».

Τι θα κάνει με τον Βαρουφάκη;

Η ΝΔ προσπαθεί να εστιάσει στην επιδίωξη δημιουργίας κυβέρνησης των ηττημένων από τον ΣΥΡΙΖΑ και η επαναφορά Βαρουφάκη στο προσκήνιο έχει ένα διττό κέρδος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το κόμμα του: ο ίδιος επανεμφανίζεται δυναμικά στο προσκήνιο και επαναφέρει τα περίεργα σενάριά του που αγγίζουν ένα μεγάλο μέρος του αντισυστημικού κοινού που ονειρεύεται διαγραφή χρεών, δημιουργία παράλληλου τραπεζικού συστήματος, παράλληλου σύμπαντος κτλ.

Η ΝΔ επαναφέρει στο συλλογικό θυμικό την περιπέτεια του 2015, τότε που οι περισσότεροι είχαν χάσει τον ύπνο τους. Με αυτά και με αυτά, ο Τσίπρας κυνηγάει τους δικούς του που μιλούν για κυβέρνηση ηττημένων και μάταια προσπαθεί να πείσει τον κόσμο πως δεν σκοπεύει να κυβερνήσει με τον Γιάνη στο τιμόνι της οικονομίας.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.