Τώρα το κατάλαβαν όλοι: Πόσο πιο ξεκάθαρος να γίνει ο Αλέξης Τσίπρας;

Τώρα το κατάλαβαν όλοι: Πόσο πιο ξεκάθαρος να γίνει ο Αλέξης Τσίπρας;

Πήρε θέση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Με αναφορά στο ριζίτικο τραγούδι «Πότε θα Κάνει Ξαστεριά» ξεκίνησε την ομιλία του στα Χανιά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας πως αυτό «σήμερα αναρωτιούνται εκατομμύρια συμπολίτες μας».

«Σας φέρνω λοιπόν ένα μήνυμα από κάθε άκρη της Ελλάδας. Στις 21 Μαΐου θα κάνει ξαστεριά. Και την επομένη θα ξημερώσει μια νέα μέρα για τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, την πατρίδα μας. Έρχεται η ξαστεριά της αλλαγής», είπε χαρακτηριστικά, ενώ εξέφρασε «χαρά και συγκίνηση» που βρίσκεται στην Κρήτη γιατί «η Κρήτη είναι στο σώμα και το αίμα της Ιστορίας μας».

«Από τον Θέρισο μέχρι την εθνική αντίσταση, τους δημοκρατικούς αγώνες, την αντιδικτατορική πάλη, τα μεγάλα μέτωπα της αλλαγής, πρόσωπα, κόμματα, αγώνες και κατακτήσεις της δημοκρατικής παράταξης διατρέχονται από μια κόκκινη γραμμή. Τη γραμμή της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης. Αυτή η γραμμή διατρέχει σήμερα την ελληνική κοινωνία», εξήγησε και υπογράμμισε πως «αυτή η γραμμή διατρέχει και το όραμα, το πρόγραμμα, τις πολιτικές, του ΣΥΡΙΖΑ, της μεγάλης δύναμης της αλλαγής στις μέρες μας».

«Θα ζήσουμε άλλα τέσσερα χρόνια κάτω από αυτό το σκληρό καθεστώς Μητσοτάκη; Άλλα τέσσερα χρόνια με τη χειρότερη Δεξιά της μεταπολίτευσης;», διερωτήθηκε και συνέχισε: «θα ζήσουμε άλλα τέσσερα χρόνια γόνων, επιγόνων, ανηψιών, αυλικών και κολλητών, που μοιράζουν και μοιράζονται τα ιμάτια του λαού μας;».

Αλέξης Τσίπρας: Ξεκαθάρισε για την «κυβέρνηση ηττημένων»

Μιλώντας από τα Χανιά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να συμμετέχει σε κυβέρνηση αν βγει δεύτερο κόμμα.  Απαντώντας  στα σενάρια «κυβέρνησης ηττημένων», είπε χαρακτηριστικά: «Κυβέρνηση δεν σχηματίζουν οι ηττημένοι. Κυβέρνηση σχηματίζουν οι νικητές». «Είμαστε βέβαιοι πως θα είμαστε νικητές», πρόσθεσε. «Έχω όμως ένα νέο να του στείλω από δω από την Κρήτη, από τα Χανιά. Κύριε Μητσοτάκη έχετε μήνυμα από τη Κρήτη. Έρχεται η μέρα που θα ενωθούν σε ποτάμι δικαιοσύνης οι φωνές των πολλών» σημείωσε ο κ. Τσίπρας και ζήτησε μια «πρώτη ευκαιρία να εφαρμόσουμε το δικό μας πρόγραμμα, το δικό μας σχέδιο».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.