45.140 κρούσματα σε μια μέρα: Η κατάσταση στην Αγγλία καταρρίπτει το ψέμα για τους πλήρως εμβολιασμένους

Εκπληκτικό: Ο δείκτης R0 στην Ελλάδα μετά τα απανωτά ρεκόρ κρουσμάτων

Σε υψηλά επίπεδα κυμαίνονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Βρετανία τις τελευταίες μέρες, καθώς για πέμπτη συνεχόμενη μέρα οι μολύνσεις ξεπέρασαν το όριο των 40.000.

Σε υψηλά επίπεδα κυμαίνονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Βρετανία τις τελευταίες μέρες, καθώς για πέμπτη συνεχόμενη μέρα οι μολύνσεις ξεπέρασαν το όριο των 40.000.

Συγκεκριμένα, οι υγειονομικές αρχές της Βρετανίας ανακοίνωσαν την Κυριακή (18.10.2021) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 45.140 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν 57 ασθενείς με την COVID-19.

Επισήμως, η πανδημία του νέου κορωνοϊού στη Βρετανία έχει στοιχίσει τη ζωή σε 138.584 ανθρώπους επί συνόλου 8.449.165 καταγεγραμμένων μολύνσεων. Ο απολογισμός των θυμάτων περιλαμβάνει μόνο όσους απεβίωσαν μέσα σε χρονικό διάστημα 28 ημερών αφότου διαγνώστηκε πως είχαν μολυνθεί από τον ιό. Στα νοσοκομεία της Βρετανίας συνέχιζαν να νοσηλεύονται την Κυριακή 7.086 ασθενείς με την COVID-19.

Πάνω από το 85% των Βρετανών ηλικίας άνω των 12 ετών έχει λάβει πρώτη δόση εμβολίου, ενώ πάνω από το 78% έχει λάβει δεύτερη, κατά τα πιο πρόσφατα δεδομένα για την εκστρατεία ανοσοποίηση. Σχεδόν όλα τα περιοριστικά μέτρα έχουν αρθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα δεδομένα επιβεβαιώνουν πως τα εμβόλια λειτουργούν και προστατεύουν καθώς η Αγγλία παρά τον τρομακτικό αριθμό κρουσμάτων είχε μόλις 57 νεκρούς. Καταρρίπτεται έτσι το ψέμα όσων λένε ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν προστατεύονται. Ναι νοσούν, αλλά η συντριπτική πλειονότητά τους το περνάει πολύ ελαφριά.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.