Άσχημη εξέλιξη με το φάρμακο της Pfizer…

Iατρικές συνταγές μέσω κινητού

Η Pfizer έχει ξεκινήσει μια μεγάλη μελέτη για τη δοκιμή ενός υπό ανάπτυξη στοματικού αντιικού φαρμάκου για την πρόληψη της λοίμωξης COVID-19.

Η Pfizer έχει ξεκινήσει μια μεγάλη μελέτη για τη δοκιμή ενός υπό ανάπτυξη στοματικού αντιικού φαρμάκου για την πρόληψη της λοίμωξης COVID-19.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τη φαρμακευτική εταιρεία, πρόκειται για το φάρμακο με την κωδική ονομασία «PF-07321332». Όλοι περίμεναν το φάρμακο να κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2022, όμως φαίνεται πως αυτό άλλαξε…

«Τη χορήγηση της αντι-ιικής αγωγής θα αποφασίζει ο θεράπων ιατρός, και αυτό διότι δεν είναι υποψήφιοι να τη λάβουν όλοι όσοι μολύνονται. Υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια που σχετίζονται είτε με την προχωρημένη ηλικία, είτε με υποκείμενες νόσους των πασχόντων από λοίμωξη COVID-19», λέει στο στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα ο παθολόγος-λοιμωξιολόγος, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Παναγιώτης Γαργαλιάνος-Κακολύρης. «Μόνο με τη θωράκιση τουλάχιστον του 85%-90% του πληθυσμού της χώρας και με διαθέσιμα τα αντι-ιικά φάρμακα (χάπια) από τις αρχές του 2022, αρχικά όπως όλα δείχνουν της Merck και στη συνέχεια τον Απρίλιο της Pfizer, η Ελλάδα θα εισέλθει σε ασφαλές πεδίο, έχοντας θέσει υπό πλήρη έλεγχο τον κορωνοϊό», υπογραμμίζει ο ειδικός.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.