Debate Μητσοτάκη-Τσίπρα: Δυστυχώς, θα γίνει αυτό που όλοι φανταζόμασταν…

Νέα δημοσκόπηση: Ποια είναι η απόσταση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ;

Ο Τσίπρας επιμένει για debate... Τι θα κάνει ο Μητσοτάκης;

Ενόψει των εκλογών του Μαΐου οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν πάρει… αεροπλάνα, πλοία, αυτοκίνητα και επισκέπτονται με κάθε μέσο γωνιές της χώρας για να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους.

Από την εξίσωση δεν λείπει και η τηλεόραση με «άνοιγμα» των πολιτικών αρχηγών σε lifestyle εκπομπές. Μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη που εμφανίστηκε στην Ελεονώρα Μελέτη, ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στο πλατό του Happy Day και για ακόμα μία φορά ζήτησε debate με τον αρχηγό της ΝΔ.

«Το δίλημμα της κάλπης ‘Τσίπρας ή Μητσοτάκης’ το έβαλε ο κ. Μητσοτάκης και όταν βάζεις αυτό το δίλημμα πρέπει να είσαι ανοικτός να συγκριθείς με αυτόν που θεωρείς ότι είναι ο βασικός σου αντίπαλος», απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας σε ερώτηση γιατί επιμένει για debate και πρόσθεσε ότι ο ίδιος ως πρωθυπουργός είχε προτείνει debate και τότε μόνο μεταξύ τους,  με τον κ. Μεϊμαράκη και αυτό είχε ωφελήσει τον πολιτικό διάλογο. Γιατί, όπως πρόσθεσε, οι πολίτες θέλουν να δουν τις προτάσεις και τον πολιτικό λόγο. Σχολίασε ότι και ο Μακρόν με την Λεπέν είχαν ανοικτό διάλογο, όχι  στημένο ντιμπέτι, σημειώνοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης το αρνήθηκε το 2019 και το αρνείται και τώρα». «Προφανώς και να πάμε όλοι μαζί να κουβεντιάσουμε αλλά συνήθως, ειδικά με αυτούς τους αυστηρούς όρους αυτές οι συζητήσεις ειναι και λίγο ‘σούπα’ και δεν καταλαβαίνει κι ο κόσμος πολλά πράγματα», συνέχισε. «Γιατί να μην έρθεις σε ανοικτό ουσιαστικό διάλογο, όχι αντιπαράθεση με την έννοια της σύγκρουσης στα μαρμαρένια αλώνια, διάλογο να καταλάβει ο κόσμος τις θέσεις μας; Τι φοβάται;», είπε.


Θα γίνει debate;

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει τη σύγκριση με τον Αλέξη Τσίπρα αφού θεωρεί πως είναι υπέρ του η σύγκριση. Παράλληλα, ζητά από τους πολίτες να συγκρίνουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με αυτή της ΝΔ.

Η στρατηγική επιλογή για ευθεία σύγκριση -κυρίως- των Μητσοτάκη, Τσίπρα δε σημαίνει αυτόματα και debate μεταξύ τους. Από τη ΝΔ διαμηνύουν πως δεν υπάρχει πρόθεση για τηλεοπτική αναμέτρηση των δύο παρά μόνο debate με συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.