«Είναι στημένο και αδιανόητο»: Δεν το πιστεύει ο Γεωργούλης…

Φρικτή εξέλιξη στην υπόθεση Γεωργούλη - «Την ξυλοκόπησε τόσο άγρια... »

Σε δύσκολη θέση ο ευρωβουλευτής

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει με αφορμή την καταγγελία σε βάρος του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό και σωματική κακοποίηση.

Την ίδια στιγμή, συνεργάτης του Αλέξη Γεωργούλη αναφέρει πως ο ευρωβουλευτής «είναι σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση» και θεωρεί πως «όλο αυτό είναι στημένο και αδιανόητο». Παράλληλα επισημαίνει ότι είναι «ένας άνθρωπος με χιούμορ που δεν πίεζε ποτέ τους συνεργάτες του».

Μιλώντας στην εκπομπή Tlive του Alpha, ο συνεργάτης του ευρωβουλευτή που βρίσκεται στη δίνη καταγγελιών για βιασμό και σωματική κακοποίηση αναφέρει: «Είναι άψογος, ευγενέστατος και γλυκύτατος. Ένας άνθρωπος με χιούμορ που δεν πίεζε ποτέ τους συνεργάτες του. Ένας άνθρωπος άνετος, ευχάριστος και χαλαρός. Είναι σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση. Νιώθει πως όλο αυτό είναι αδιανόητο. Στημένο και αδιανόητο και νιώθει πάρα πολύ άσχημα. Όλοι οι συνεργάτες του, όταν μιλάμε, λένε πως περνούν πολύ καλά στην εργασία τους και δεν νιώθουν καμία πίεση».


Αντίστροφη μέτρηση για την άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη

Υπενθυμίζεται πάντως ότι σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, έπονται πολλά ακόμη επεισόδια στο «σίριαλ» της υπόθεσης του Αλέξη Γεωργούλη.

Η συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαΐου, ενώ μετά την άρση της ασυλίας θα υπάρξει ακρόαση σε επίπεδο δικαστηρίου, όπου ο Αλέξης Γεωργούλης θα βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Ουσιαστικά, η αντίστροφη μέτρηση για να καταθέσει στις αρμόδιες Αρχές ο Αλέξης Γεωργούλης έχει ξεκινήσει όπου και αναμένεται να δώσει τη δική του οπτική για τις σοβαρές κατηγορίες που του αποδίδονται.

Στις 8 Μαΐου θα τοποθετηθεί ο αρμόδιος εισηγητής στην επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στη συνέχεια θα οριστεί η συνεδρίαση της Επιτροπής που θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, ενδεχομένως στις 30 Μαΐου.

Ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος, από την πλευρά του, δήλωσε: «Κάποιοι λένε πως είναι ύποπτο να αρθεί η ασυλία και τους απαντώ πως όταν έχεις τη βουλευτική ασυλία δεν μπορεί να τον καλέσει ο ανακριτής».

Το πιθανότερο είναι να μη χρειαστεί επόμενη συνεδρίαση για να ληφθεί η απόφαση που θα γίνει γνωστή στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς δεν αναμένεται να υπάρξει αντίλογος.

Ο ίδιος ο Αλέξης Γεωργούλης έχει ζητήσει να αρθεί η ασυλία του με δυο επιστολές στην πρόεδρο της Kομισιόν, Ρομπέρτα Μέτσολα με τις οποίες ζητά να συμβάλλει όσο μπορεί στην επιτάχυνση των διαδικασιών.

Μετά την άρση της ασυλίας του ανεξάρτητου πλέον ευρωβουλευτή θα υπάρξει ακρόαση σε επίπεδο δικαστηρίου όπου ο Αλέξης Γεωργούλης θα βρεθεί στο εδώλιο αντιμέτωπος με τις βαριές κατηγορίες της Ελένης Χρονοπούλου.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.