«Μην το περιμένετε αυτό…»: Τότε προβλέπει ο δημιουργός του εμβολίου της Pfizer ότι θα τελειώσει ο κορωνοϊός

«Μην το περιμένετε αυτό…»: Τότε προβλέπει ο δημιουργός του εμβολίου της Pfizer ότι θα τελειώσει ο κορωνοϊός

Ο ιός είναι μαζί μας και ήρθε για να παραμείνει τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια, όπως μαθαίνουμε από τα χείλη αρμοδίων.

Την άποψη ότι την άνοιξη του 2022 θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, εξέφρασε ο Ουγκούρ Σαχίν, ο οποίος μαζί με την Εζλέμ Τουρετσί, βρίσκονται μεταξύ εκείνων που πρώτοι ανέπτυξαν εμβόλιο κατά του κορονοϊού, εκείνο των Pfizer / BioNTech.

Ο κ. Σαχίν σε εκδήλωση που παρευρέθηκε στη χώρα μας, τόνισε πως «ο ιός είναι μαζί μας και ήρθε για να παραμείνει τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια. Δεν είναι σαν τον ιό της γρίπης που έρχεται και φεύγει, είναι ένας πολύ σταθερός ιός».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το σωστό ερώτημα είναι «πότε θα νοιώσουμε ότι δεν βρισκόμαστε πλέον σε πανδημία» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «μπορούμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα ίσως του χρόνου, μετά την άνοιξη του 2022, οπότε και οι περισσότεροι θα έχουν εμβολιαστεί στην Ευρώπη και θα έχουμε αναπτύξει ανοσία στη λοίμωξη».

«Πιστεύουμε ότι κανείς τότε πλέον δεν θα έχει κάτι να φοβάται, δεν θα έχουμε το φόβο που έχουμε σήμερα, γιατί για τα πιο σοβαρά περιστατικά θα υπάρχει πρόληψη από τον εμβολιασμό», ανέφερε. Ωστόσο, ο κ. Σαχίν είπε ότι «ο ιός θα παραμείνει μαζί μας και είναι πιθανόν να χρειαστούν επαναληπτικές δόσεις εμβολιασμού προκειμένου να διατηρήσουμε την ανοσία».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.