Δημοσκόπηση… κόλαφος: Πού έχασε πάνω από 9% η ΝΔ

Δημοσκόπηση... κόλαφος: Πού έχασε πάνω από 9% η ΝΔ

Αποκαλυπτική δημοσκόπηση!

Οι πρώτες δημοσκοπήσεις μετά το Πάσχα τις οποίες οι εκλογολόγοι θεωρούν «οδηγό» για τις εκλογές είναι αποκαλυπτικές.

Σε δημοσκόπηση του aftodioikisi.gr η ΝΔ στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας καταγράφει πτώση 9,5% σε σχέση με το 2019 αφού από το 41,5% συγκεντρώνει 32%.

Η έρευνα κατέγραψε χαμηλή συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ του 2019 (70%), η οποία και ερμηνεύει τη σημαντική διαφορά των καταγραφόμενων ποσοστών της στην Δυτική Μακεδονία από αυτά του 2019 (41.5%). Οι απώλειες της ΝΔ δεν κατευθύνονται ωστόσο προς τον ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου το δημοσκοπικό ποσοστό είναι επίσης χαμηλότερο από αυτό που συγκέντρωσε στις βουλευτικές εκλογές 2019 (31.0%), παρότι η συσπείρωσή του δείχνει να είναι μεγαλύτερη (80% περίπου). Δεδομένου ότι οι μετακινήσεις από το ένα κόμμα στο άλλο είναι περιορισμένες και αλληλοαναιρούμενες, τα τελικά ποσοστά των δύο τους μοιάζουν να εξαρτώνται από τον βαθμό συσπείρωσης που θα επιτύχουν.

Και τα δύο μεγάλα κόμματα εμφανίζουν ροές της τάξης του 8%-10% προς το ΠΑΣΟΚ που φαίνεται να ενισχύεται σε σύγκριση με το ποσοστό που συγκέντρωσε το 2019 (περίπου 9%) και να φτάνει στο 11.5%. Τα τρία μικρότερα κοινοβουλευτικά κόμματα (ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜΕΡΑ25) δεν καταγράφουν σημαντικά ποσοστά και αναμένεται να κινηθούν στα ποσοστά των βουλευτικών εκλογών του 2019 (4.0% για το ΚΚΕ και για την Ελληνική Λύση και 3.0% για το ΜΕΡΑ25). Αξιοσημείωτο είναι το ποσοστό που καταγράφηκε στην παρούσα μέτρηση για το Εθνικό Κόμμα του κ. Ηλία Κασιδιάρη (4.5%), καθώς το κόμμα εμφανίζει αύξηση της απήχησής του σε σύγκριση με το ποσοστό που συγκέντρωσε η Χρυσή Αυγή στη συγκεκριμένη περιφέρεια το 2019. Επίσης, στην έρευνα καταγράφηκε ποσοστό 1.5% για το κόμμα των κ.κ. Τζήμερου και Κρανιδιώτη και 1.0% για το κόμμα των κ.κ. Εμφιετζόγλου και Μπογδάνου. Παρατηρείται μια τάση κυριαρχίας του κόμματος του κ. Κασιδιάρη επί των υπολοίπων κομμάτων του ακροδεξιού χώρου. Δεδομένης της πιθανής απαγόρευσης συμμετοχής του κόμματος αυτού στις εκλογές της 21ης Μάϊου ωστόσο, είναι πιθανό να υπάρξει μια ανακατανομή των δυνάμεων των υπολοίπων κομμάτων του χώρου, ακόμα και αν οι περισσότεροι υποστηρικτές του Εθνικού Κόμματος «Έλληνες» επιλέξουν την αποχή.

Δημοσκόπηση... κόλαφος: Πού έχασε πάνω από 9% η ΝΔ

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.