Καμπανάκι κινδύνου: Η αιρετική άποψη του καθηγητή Γουργουλιάνη για το χάπι της Merck που περιμένουν όλοι

Εκπληκτικό: Ο δείκτης R0 στην Ελλάδα μετά τα απανωτά ρεκόρ κρουσμάτων

Μπορεί ο ίδιος να είναι κατά ως στάση ζωής και φιλοσοφίας, της υποχρεωτικότητας, όμως πλέον με τις καθημερινές εικόνες που αντικρίζει στην Πνευμονολογική Κλινική, έχει μπει σε σκέψη μήπως θα έπρεπε να ήταν υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των ανθ

Μπορεί ο ίδιος να είναι κατά ως στάση ζωής και φιλοσοφίας, της υποχρεωτικότητας, όμως πλέον με τις καθημερινές εικόνες που αντικρίζει στην Πνευμονολογική Κλινική, έχει μπει σε σκέψη μήπως θα έπρεπε να ήταν υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των ανθρώπων για τον κορωνοϊό.

Ο Καθηγητής Πνευμονολογίας του ΠΘ και πρώην Πρύτανης κ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, στο πλαίσιο της διεξαγωγής του Συνεδρίου για 24η χρονιά «Ημέρες Πνευμονολογίας» τόνισε πως ζούμε σε ένα παρατεταμένο 4ο κύμα της πανδημίας, επισημαίνοντας σχετικά με τους αρνητές πως επηρεάζονται από τις θρησκευτικές, κατά κύριο λόγο, ιδεοληψίες. Ο κ. Γουργουλιάνης σχολίασε και την πρόβλεψη του Καθηγητή Τζανάκη για 2500 θανάτους ως το τέλος του χρόνου, επιβεβαιώνοντας αυτή την πρόβλεψη και χαρακτηρίζοντάς τη λογική σε σχέση με τους αριθμούς των ανεμβολίαστων άνω των 60 ετών.

Merc

Ο κ. Γουργουλιάνης μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη με αφορμή το Επιστημονικό Συνέδριο και αναφέρθηκε στο χάπι κατά του κορωνοϊού της Merc, τονίζοντας πως είναι πολύ πρώιμη η συζήτηση για το εν λόγω φαρμακευτικό παρασκεύασμα.

«Θυμίζει άλλα φάρμακα, που χρησιμοποιούνται για τη γρίπη χωρίς μεγάλη αποτελεσματικότητα. Κάθε κουβέντα για ένα χάπι που θα το παίρνουμε και θα γινόμαστε καλά, σ’ αυτή τη φάση αποδυναμώνει τον εμβολιασμό που ιδιαίτερα για ανθρώπους άνω των 60 είναι απαραίτητο να γίνει, γιατί γεμίζουν τα νοσοκομεία. Δεν υπάρχουν ακόμη ασφαλή δεδομένα ότι λύθηκε το πρόβλημα του κορωνοϊού», είπε ο κ. Γουργουλιάνης σύμφωνα με το magnesianews.gr.

Παράλληλα, επεσήμανε πως μέχρι να κυκλοφορήσει το χάπι αυτό και να υπάρχουν επαρκείς μελέτες, που να τεκμηριώνουν τη δράση του, θα πρέπει να συνεχίσουμε με τα «όπλα» που υπάρχουν, που είναι οι εμβολιασμοί στους ανθρώπους που είναι ευάλωτοι.

Yποχρεωτικός εμβολιασμός

Αναφορικά με την πορεία της πανδημίας ο κ. Γουργουλιάνης επεσήμανε πως βρισκόμαστε σε ένα 4ο κύμα, το οποίο έχει ξεκινήσει από τον Αύγουστο.

«Τον Νοέμβριο είχαμε ένα κύμα έντονο και με μικρότερη διάρκεια, το κύμα του Μαρτίου είχε μεγαλύτερο εύρος και μικρότερη ένταση και τώρα είμαστε σε ένα κύμα διαρκείας, που ξεκίνησε Αύγουστο και σέρνεται, χωρίς μεγάλη ένταση έως σήμερα. Μπαίνουμε σε μια φάση ενδημική της νόσου, ζούμε δηλαδή με τον κορωνοϊό. Εάν αυτό το κύμα μηδενίσει κι έρθει ένα μικρότερο και πλατύτερο που θα φτάσει μέχρι το καλοκαίρι είναι ένα πιθανό σενάριο», είπε ο Καθηγητής και συμπλήρωσε πως αυτό σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλοί ασθενείς με ήπια νόσο, κατά κύριο λόγο νέοι και ανεμβολίαστοι, που παραμένουν για 2-3 ημέρες στο νοσοκομείο και έπειτα φεύγουν.

»Υπάρχουν όμως και ανεμβολίαστοι, που είναι μεγάλοι σε ηλικία, άνω των 60 ετών, ανεμβολίαστοι και αρνητές, που εισέρχονται στο Νοσοκομείο σε πολύ άσχημη κατάσταση. «Μένουν στο σπίτι πολλές ημέρες, χωρίς βοήθεια, γιατί πιστεύουν ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός, ή δεν πιστεύουν στο εμβόλιο. Μπαίνουν στο Νοσοκομείο και αρκετοί από αυτούς χρειάζεται να διασωληνωθούν», μετέφερε ο κ. Γουργουλιάνης.

Μάλιστα, σχολίασε πως αν δεν είναι υπέρ της υποχρεωτικότητας ως στάση ζωής, αρχίζει να σκέφτεται μήπως θα έπρεπε ο εμβολιασμός στους άνω των 60 ετών να ήταν υποχρεωτικός: «Εγώ που ως στάση ζωής δεν είμαι υπέρ της υποχρεωτικότητας, πλέον αρχίζω και το σκέφτομαι, μήπως πρέπει να είχε γίνει υποχρεωτικός στους άνω των 60 ετών», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε πως αρνητές που νόσησαν από κορωνοϊό δεν άλλαξαν γνώμη, λόγω θρησκευτικών ιδεοληψιών. Κάποιοι λίγοι ήταν αυτοί που άλλαξαν την γνώμη τους»

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.