Προφυλάκιση Γεωργούλη: Το τρικ των δικηγόρων του ηθοποιού που αλλάζει τα δεδομένα

Αποκάλυψη του Αλέξη Γεωργούλη: «Συζήτησα και με τη Ν.Δ. για να είμαι υποψήφιος»

Τι σχεδιάζει ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ;

Ο Αλέξης Γεωργούλης δεν είχε πρόσβαση στο φάκελο της δικογραφίας, ενώ γνώριζε από τις αρχές Απριλίου για το αίτημα άρσης της βουλευτικής του ασυλίας, τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι του ευρωβουλευτή.

Ακόμα, τονίζουν ότι «δεν μπορεί παρά να ανησυχεί για τη χρονική στιγμή αυτής της έρευνας και λυπάται βαθύτατα». Νωρίτερα, η δικαστής των Βρυξελλών που ερευνά την καταγγελία σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη αρνήθηκε να δώσει τον φάκελο της δικογραφίας, επικαλούμενη λόγους μυστικότητας της διαδικασίας.


Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δικηγόροι αναφέρεται:

«Στις αρχές Απριλίου του 2023, ο Αλέξης Γεωργούλης έμαθε έκπληκτος, με αφορμή την αίτηση άρσης της βουλευτικής του ασυλίας, ότι η κυρία Χρονοπούλου είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του κατηγορώντας τον για ασελγείς πράξεις που φέρεται να έλαβαν χώρα τον Ιανουάριο του 2020 στις Βρυξέλλες. Οι ισχυρισμοί αυτοί αμφισβητούνται επισήμως. Ο κ. Γεωργούλης αντικρούει τις κατηγορίες της κ. Χρονοπούλου από κάθε άποψη.

Ο Αλέξης Γεωργούλης έχει ζητήσει την άρση της βουλευτικής του ασυλίας ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση αυτή. Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις βελγικές αρχές για την αποκατάσταση της αλήθειας. Μέσω των δικηγόρων του, ζήτησε να ακουστεί από τις ανακριτικές υπηρεσίες προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις κατηγορίες αυτές. Αναμένει αυτή την κλήση, παραμένει στη διάθεση των βελγικών αρχών και ελπίζει ότι αυτό μπορεί να γίνει το συντομότερο δυνατό.

Ο κ. Γεωργούλης δεν μπορεί παρά να ανησυχεί για τη χρονική στιγμή αυτής της έρευνας και λυπάται βαθύτατα. Πράγματι, ενώ τα γεγονότα και η καταγγελία χρονολογούνται από το 2020, είναι λυπηρό το γεγονός ότι μόλις 3 χρόνια αργότερα η καταγγελία αυτή δημοσιοποιείται – ακριβώς λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η βελγική νομοθεσία κατοχυρώνει το απόρρητο της έρευνας και δεν επιτρέπει την αποκάλυψη του περιεχομένου μιας προκαταρκτικής έρευνας στο κοινό. Ο κ. Γεωργούλης και ο συνήγορός του δεν είχαν πρόσβαση στο φάκελο και δεν θα γίνει κανένα περαιτέρω σχόλιο σε αυτό το στάδιο».


Το επικοινωνιακό τρικ

Ενώ η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα βαριά, ο Αλέξης Γεωργούλης ζήτησε ακρόαση από τις βελγικές Αρχές προτού αρθεί η βουλευτική του ασυλία. Πολλοί εκτιμούν πως η αυτή η ενέργεια του πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ένα επικοινωνιακό τρικ, με σκοπό να δείξει πως δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και είναι στη διάθεση των Αρχών. Οπως όλα δείχνουν η άρση της ασυλίας θα πάρει καιρό, κάτι που θα συμβεί και με την «άφιξη» της υπόθεσης στη βελγική δικαιοσύνη. Ωστόσο αν γίνει δεκτό το αίτημα του Γεωργούλη για ακρόαση η διαδικασία θα αργήσει ακόμα περισσότερο και οι εξηγήσεις που θα δώσει να κριθούν επαρκείς και να μην βρεθεί αντιμέτωπος με το νόμο.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.