Ανατροπή μεγατόνων στην υπόθεση Γεωργούλη

Ανατροπή μεγατόνων στην υπόθεση Γεωργούλη

Στο «μάτι του κυκλώνα» ο ευρωβουλευτής

Σήμερα, Πέμπτη 20 Απριλίου, αναμένεται να φτάσει στα χέρια της πλευράς του Αλέξη Γεωργούλη η δικογραφία που έχει σχηματιστεί από τις Αρχές του Βελγίου για την υπόθεση της καταγγελίας που έχει καταθέσει η Ελένη Χρονοπούλου κατά του ευρωβουλευτή.

Σύμφωνα ωστόσο με τις πληροφορίες που διέρρευσαν την Τετάρτη, ο κ. Γεωργούλης φέρεται να έχει ζητήσει ακρόαση από την εισαγγελία της χώρας και πριν αρθεί η ασυλία του, με τις εκτιμήσεις ωστόσο να αναφέρουν πως κάτι τέτοιο μοιάζει περισσότερο με «ντρίπλα» και επικοινωνιακό τρικ.

Οπως μετέδωσε η ΕΡΤ, στην περίπτωση που αρθεί η ασυλία του κ. Γεωργούλη, οι αρχές θα στείλουν επιστολή και θα τον καλέσουν να καταθέσει εξηγώντας τον λόγο που τον καλούν ή θα μπορούσε να πάει αστυνομικός στο σπίτι του να τον καλέσει να καταθέσει. Συνήθως, γίνεται με επιστολή. Στη συνέχεια, ο ίδιος δίνει την δική του εκδοχή και εν συνεχεία ο ανακριτής αποφασίζει για προφυλάκιση ή μη. Νομικοί των Βρυξελλών αναφέρουν ότι επειδή ήδη έχουν περάσει τρία χρόνια, το πιο πιθανόν είναι να μην προφυλακιστεί, αλλά αντιθέτως να δοθεί ημερομηνία της δίκης λ.χ. σε ένα εξάμηνο και μέχρι τότε ο ίδιος θα παραμένει εκτός φυλακής και χωρίς περιοριστικούς όρους.

Η ανατροπή στην υπόθεση

Την ίδια στιγμή αυξάνεται η φημολογία πως κι άλλα πρόσωπα ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε καταγγελίες κατά του Αλέξη Γεωργούλη, είτε για παρενόχληση είτε για mobbing.

Αναφορικά τώρα με το γιατί έχει καθυστερήσει περίπου τρία χρόνια η υπόθεση της καταγγελίας να φτάσει στο σημείο που είναι σήμερα, δικηγόροι στο Βέλγιο έχουν διάφορες απόψεις.

Πρώτα απ’ όλα, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ότι επειδή η καταγγέλλουσα δεν έδωσε αμέσως στις αρχές το όνομα του φερόμενου ως θύτη δεν μπορούσε να ενεργοποιηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου.  Οπότε η μήνυση έγινε σε δεύτερο χρόνο εν τω μεταξύ μεσολάβησε και η πανδημία που πολλές υποθέσεις όχι μόνο στο Βέλγιο αλλά σε όλο το κόσμο πήγαν πίσω, δεν βρέθηκε και κάποιος να ζητήσει να προχωρήσει πιο γρήγορα η υπόθεση, οπότε δικαιολογείται αυτή η καθυστέρηση.

Την ίδια στιγμή ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος, μεταφέροντας δικές του πληροφορίες διέψευσε τη φημολογία που ήθελε την Ελένη Χρονοπούλου και τον Αλέξη Γεωργούλη να είχαν σχέση, γεγονός που φέρνει ανατροπή στην υπόθεση.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.