Περνάει στο Plan B: Η πρώτη αντίδραση Κασιδιάρη μετά την απαγόρευση να κατέβει στις εκλογές

Πρώτη ηχηρή «τάπα» σε Κασιδιάρη

Τα σχέδια του καταδικασμένου Χρυσαυγίτη

Στα χέρια του αρεοπαγιτών του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας περνά πλέον το ζήτημα του κόμματος Κασιδιάρη, μετά την ψήφιση της τροπολογίας που θέτει νέες δικλείδες ασφαλείας για να αποτραπεί η κάθοδος του μορφώματος στις εκλογές.

Με καταληκτική ημερομηνία την 5η Μαίου θα συνεδριάσει η ολομέλεια του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου μια διαδικασία που θα είναι κεκλεισμένων των θυρών, προκειμένου να αποφασίσει για τη νομιμότητα η μη της συμμετοχής των κομμάτων στις εκλογές. Η ακριβής ημερομηνία της διάσκεψης των δικαστών θα εξαρτηθεί από το πότε θα θυροκολληθεί το προεδρικό διάταγμα.

Τρία είναι τα σενάρια μετά την παραίτηση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Χρήστου Τζανερίκου. Ή ο αριθμός των δικαστών να παραμείνει δέκα, με ισοδύναμη ψήφο για όλους, ή να οριστεί και άλλο μέλος από άλλο τμήμα με πράξη της προέδρου του Αρείου Πάγου, ή να παραιτηθεί ένα από τα δέκα μέλη πιθανότατα το νεότερο.

Ενώ όλα δείχνουν πως οι Ελληνες για την Πατρίδα δεν θα κατεβούν στις εκλογές, ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει σχεδιάσει το επόμενο βήμα του. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε περίπτωση απαγόρευσης από τον Αρειο Πάγο, ο καταδικασμένος Χρυσαυγίτης σχεδιάζει να κατέβει υποψήφιος για δήμαρχος Αθηναίων.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.