Ποιος… δουλεύει ποιον; Τι ψάχνουν να βρουν στο κελί του Κασιδιάρη, αλλά δεν υπάρχει πουθενά

Ιδρυσε κόμμα και ηγήθηκε αυτού με καθημερινές παρεμβάσεις μέσα από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας

Ο Ηλίας Κασιδιάρης με τρόπο που όφειλαν οι αρμόδιες υπηρεσίες εγκαίρως να έχουν ελέγξει, όχι μόνο ίδρυσε κόμμα μέσα από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας αλλά ηγήθηκε αυτού με καθημερινή πολιτική καθοδήγηση και παρέμβαση μέχρι την αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία του ώστε να εγκριθεί από τον Αρειο Πάγο η κάθοδο του στις εθνικές εκλογές.

Είναι χαρακτηριστικό πως το κανάλι του πρώην χρυσαυγίτη βουλευτή στο YouTube με 134.000 εγγεγραμμένα μέλη παρουσιάζονται συνολικά 173 video με ομιλίες και τοποθετήσεις του Ηλία Κασιδιάρη μέσα από τη φυλακή.

Οι ενέργειες του Ηλία Κασιδιάρη και οι ομιλίες μέσα από τη φυλακή έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και ερωτηματικά. Και μπορεί ο καταδικασμένος Χρυσαυγίτης να έχει μιλήσει μέχρι και σε συγκεντρώσεις οπαδών του, αλλά η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής αναφέρει πως κινητό δεν έχει!

Στην ανακοίνωση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι δεν έχει βρεθεί ποτέ σε τακτικούς ελέγχους και έρευνες που γίνονται στο Σωφρονιστικό Κατάστημα δεν έχει βρεθεί στην κατοχή του κινητό τηλέφωνο ή άλλη ηλεκτρονική συσκευή.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι το Πειθαρχικό Συμβούλιο των φυλακών, το οποίο και συνεδρίασε την Μ. Τετάρτη (12/5) στο οποίο και δεν πάρθηκε ποτέ απόφαση για το κινητό τηλέφωνο, θα συνεδριάσει στις 20 Απρίλιου 2023. «Συνεδρίαση που δεν θα γίνει για πρώτη φορά, καθώς το πειθαρχικό Συμβούλιο του Καταστήματος έχει συνέλθει και στο παρελθόν για το ίδιο θέμα», υπογραμμίζει σχετική η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Η ανακοίνωση:

«Σχετικά με δημοσιεύματα, στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο, σύμφωνα με τα οποία ο κρατούμενος Ηλίας Κασιδιάρης του Παναγιώτη φέρεται να δραστηριοποιείται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω κοινόχρηστου καρτοτηλεφώνου του Σωφρονιστικού Καταστήματος στο οποίο κρατείται, επισημαίνονται τα εξής:

  • Για την αξιολόγηση και εξέταση όσων αναφέρονται έχει συγκληθεί, κατόπιν σχετικών εντολών της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, το αρμόδιο πειθαρχικό Συμβούλιο του Καταστήματος, το οποίο θα συνεδριάσει στις 20 Απρίλιου 2023. Συνεδρίαση που δεν θα γίνει για πρώτη φορά, καθώς το πειθαρχικό Συμβούλιο του Καταστήματος έχει συνέλθει και στο παρελθόν για το ίδιο θέμα.
  • Σημειώνεται ότι σε τακτικούς ελέγχους και έρευνες που διενεργούνται στο Σωφρονιστικό Κατάστημα στο οποίο κρατείται, δεν έχει βρεθεί στην κατοχή του ποτέ συσκευή κινητού τηλεφώνου ή άλλη ηλεκτρονική συσκευή και η τηλεφωνική του επικοινωνία πραγματοποιείται μέσω του κοινόχρηστου καρτοτηλεφώνου.
  • Συμφώνα με το άρθρου 53 του Σωφρονιστικού Κώδικα, ο ανωτέρω κρατούμενος όπως και οι υπόλοιποι κρατούμενοι, έχει το δικαίωμα να επικοινωνεί μόνο με τα πρόσωπα για τα οποία έχει άδεια επίσκεψης, δηλαδή συγγενείς μέχρι τετάρτου βαθμού και με τους δικηγόρους τους οποίους έχει δηλώσει ως νομικούς εκπροσώπους και προβλέπεται να έχει τηλεφωνικές συνομιλίες μαζί τους.
  • Τα αρμόδια όργανα του Σωφρονιστικού Καταστήματος επιλαμβάνονται αδιαλείπτως του αναγκαίου ελέγχου για την τήρηση των όρων τηλεφωνικής επικοινωνίας του, χωρίς να έχει μέχρι σήμερα διαπιστωθεί οποιαδήποτε παράλειψη ή παραβίαση αυτών. Τα σχετικά δημοσιεύματα, λοιπόν, στερούνται ακρίβειας και βασιμότητας.

Σε κάθε περίπτωση, η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής μεριμνά για την απαρέγκλιτη εφαρμογή των σχετικών διατάξεων και προβλεπόμενων διαδικασιών.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.