Ντοκουμέντο-ανατροπή: Το βίντεο απ’ το φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη τη στιγμή του θανάτου του δείχνει τον δολοφόνο

Ντοκουμέντο-ανατροπή: Το βίντεο απ’ το φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη τη στιγμή του θανάτου του δείχνει τον δολοφόνο

Η υπόθεση θανάτου του πρώην υπουργού παίρνει νέα τροπή μετά την κατάθεση ενός βίντεο.

Στο οπτικό υλικό φαίνεται καθαρά ένα αλιευτικό σκάφος να προσεγγίζει κυκλικά το μικρό φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη και να προκαλεί έντονο κυματισμό.

Το βίντεο αυτό είχε προβληθεί σε δελτία ειδήσεων τον περασμένο Ιανουάριο, όταν ο Σήφης Βαλυράκης είχε βρεθεί νεκρός στο Πεζονήσι της Ερέτριας, αλλά στην εικόνα δεν φαινόταν με ευκρίνεια εάν υπήρχε και άλλο σκάφος στην επίμαχη περιοχή.

«Το βίντεο υπάρχει ήδη στη δικογραφία και δείχνει την ώρα που το φουσκωτό σκάφος του Βαλυράκη βρισκόταν στα ανοιχτά. Τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας το αποκρυπτογράφησε, το “καθάρισε” με αποτέλεσμα να φανεί πλέον καθαρά ότι πλησίον του φουσκωτού του Βαλυράκη υπάρχει και ένα άλλο σκάφος που το προσεγγίζει και πραγματοποιεί κυκλικές κινήσεις, δημιουργώντας μεγάλο κυματισμό. Δυστυχώς, δεν διακρίνονται τα στοιχεία του αλιευτικού, αλλά και μόνο η ύπαρξή του και οι επιθετικές ενέργειες που πραγματοποιεί ανατρέπουν όλα τα δεδομένα της υπόθεσης και ενισχύουν τον ισχυρισμό μας ότι πρόκειται περί δολοφονίας», αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας Κώστας Παπαδάκης.

Μετά την συγκεκριμένη εξέλιξη, οι συνήγοροι της οικογένειας Βαλυράκη, κατέθεσαν, όπως είχαν δικαίωμα, προσφυγή ενώπιον της αρμόδιας Εισαγγελίας Εφετών Χαλκίδας εναντίον της απορριπτικής διάταξης της εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, η οποία έθετε την υπόθεση στο αρχείο.