Τρομακτική δύναμη πυρός: Η περιοχή της Ελλάδας που οι ΗΠΑ γεμίζουν με ασύλληπτο αριθμό βομβαρδιστικών, αρμάτων μάχης και πυροβόλων

Τρομακτική δύναμη πυρός: Η περιοχή της Ελλάδας που οι ΗΠΑ γεμίζουν με ασύλληπτο αριθμό βομβαρδιστικών, αρμάτων μάχης και πυροβόλων

Το σχέδιο των ΗΠΑ για τη «νέα Σούδα».

Στις 14 Οκτωβρίου υπογράφεται η νέα ελληνοαμερικάνικη αμυντική συμφωνία (MDCA) και μόλις αυτή ολοκληρωθεί θα ξεκινήσει άμεσα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης η αποβίβαση του μεγαλύτερου αριθμού ελικοπτέρων (επιθετικών και μη) μαχητικών και βομβαρδιστικών αεροσκαφών, αρμάτων μάχης και πυροβόλων που έχει συμβεί ποτέ σε ελληνικό έδαφος.

Σύμφωνα με τον Βηματοδότη η αποβίβαση θα ολοκληρωθεί σε λίγες εβδομάδες και όλα αυτά τα όπλα θα περάσουν από την Αλεξανδρούπολη στα Βαλκάνια για ασκήσεις των Αμερικανών αλλά και του ΝΑΤΟ. Όπως αναφέρει η στήλη του Βήματος, οι Αμερικάνοι θέλουν με αυτόν τον τρόπο να «κλειδώσουν» τα Βαλκάνια και να ελέγξουν τη Μαύρη Θάλασσα.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος ονόμασε χαρακτηριστικά την Αλεξανδρούπολη ως «μία νέα Σούδα» στο βορειοανατολικότερο άκρο της χώρας μας, με έξοδο προς το Αιγαίο.

Με τη σειρά του ο Τζέφρι Πάιατ, Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα, ανακοίνωσε ότι: «Θα έχουμε μια μεγάλη άφιξη το Νοέμβριο στην Αλεξανδρούπολη, θα είναι ο μεγαλύτερος αριθμός αεροσκαφών και ελικοπτέρων που έχουμε φέρει ποτέ μέσω του λιμένα της Αλεξανδρούπολης. Βλέπετε ότι κινούμαστε όλο και πιο δυνατά».

Οι κινήσεις αυτές των Αμερικάνων και η αμυντική συμφωνία με την Ελλάδα αναμένεται να ταράξει τα νερά στο ανατολικό Αιγαίο, προκαλώντας αντιδράσεις τόσο στο μέτωπο με την Τουρκία όσο και σε αυτό με τη Ρωσία.