Συγκινήθηκαν και οι «εχθροί» της: Η ανθρώπινη ατάκα της Εύας Καϊλή μόλις έμαθε για το βραχιολάκι

Κόντρα σε όλες τις προβλέψεις: Ακόμα πιο βαθιά στο «σκοτάδι» η Εύα Καϊλή

Αποφυλακίζεται με ηλεκτρονικό βραχιολάκι

Στην προσωρινή αποφυλάκιση -μέχρι και την έναρξη της δίκης για το Qatar Gate- της Εύας Καϊλή, αλλά και στην πρώτη της αντίδραση όταν έμαθε για αυτήν αναφέρθηκε ο συνήγορός της εν Ελλάδι, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Mega ο κ. Δημητρακόπουλος είπε ότι η απόφαση της αποφυλάκισής της ήταν γνωστή από χθες, Μ. Τρίτη, όταν και επικοινώνησε μαζί τους ο Ομοσπονδιακός Εισαγγελέας των Βρυξελλών και τους ενημέρωσε ότι κατόπιν επικοινωνίας και συνεννόησης με τον ανακριτή, Μισέλ Κλεζ, αποφασίστηκε να αποφυλακιστεί η κα Καϊλή.

«Δεσμευτήκαμε ότι μέχρι και να έχουμε τυπικά τη διαταγή του ανακριτή να μη δημοσιοποιήσουμε τίποτα. Αύριο δε θα γίνει κανένα Δικαστικό Συμβούλιο για να επικυρώσει τη διάταξη του ανακριτή με την οποία αφήνεται ελεύθερη η κα Καϊλή. Τελείωσε το θέμα της ελευθερίας της, τυπικά, ουσιαστικά θα αφεθεί ελεύθερη από τις φυλακές του Χάρεν όταν και θα τοποθετηθεί το ηλεκτρονικό βραχιόλι. Το πιθανότερο είναι μέχρι την Παρασκευή να έχει βρεθεί το βραχιολάκι και θα αποφυλακιστεί», είπε σχετικά ο κ. Δημητρακόπουλος. Ο συνήγορός της μίλησε και για την επικοινωνία που είχε με την πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου χθες το βράδυ και είπε ότι ήταν η πρώτη φορά που την άκουσε χαρούμενη μετά από τη συνεχή επικοινωνία, που είχαν τους τελευταίους μήνες που βρισκόταν προφυλακισμένη.


Εύα Καϊλή: Η πρώτη αντίδραση

«Μού είπε, μου λες αλήθεια Μιχάλη; Θα δω το παιδί μου; Αυτή ήταν η αντίδρασή της», είπε σχετικά με την πρώτη αντίδραση της Ελληνίδας Ευρωβουλευτού μετά και την ανακοίνωση της αποφυλάκισής της. Ως προς τον χώρο όπου και θα τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική επιτήρηση, συμπλήρωσε πως υπάρχουν δύο χώροι και επέλεξε να μείνει μόνη της μαζί με το παιδί της. Προανήγγειλε ότι τίποτα δεν τελείωσε ακόμη στην υπόθεση, καθώς μεσολαβεί η δίκη για το σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά η αποφυλάκισή της τους κάνει πιο εύκολο να διερευνήσουν τα στοιχεία της δικογραφίας μαζί της.

Αναφορές έκανε και για τη δικογραφία, για την οποία και είπε ότι αρκετά μεγάλη και υπάρχουν μέσα αρκετά συντριπτικά στοιχεία τα οποία και θα οδηγήσουν στην αθώωσή της. Συγκεκριμένα, έκανε λόγο ότι τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους σχετίζονται με τα χρήματα, που βρέθηκαν στο σπίτι της στο Βέλγιο.


 

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.