«Ξέπλυμα» στον Χρυσαυγίτη – Αδιανόητη δήλωση για τον Κασιδιάρη (vid)

Έτσι φτάσαμε στο δεύτερο μόρφωμα: Ο λόγος της άγριας κόντρας Κασιδιάρη-Μιχαλολιάκου

«Τα τρία αυτά χρόνια το κόμμα του Κασιδιάρη δεν έχει δώσει καμία αφορμή και σε κανέναν για να το κατηγορήσουν»

Μετά και την ανακοίνωση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χρήστου Τζανερίκου, σχετικά με την τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών με το οποίο θα επικυρωθεί και επίσημα το «μπλόκο» στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, όπου έκανε λόγο για παρέμβαση της πολιτικής στη λειτουργία του Αρείου Πάγου, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση τόσο του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, όσο και των υπόλοιπων κομμάτων, ο επικεφαλής του κόμματος «Έλληνες», Αναστάσιος Κανελλόπουλος μίλησε για τα όσα γίνονται.

Ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος ανέφερε ότι ο καταδικασμένος Χρυσαυγίτης, Ηλίας Κασιδιάρης, έχει ιδρύσει το συγκεκριμένο κόμμα από το 2020 και δεν έχει καμία σχέση με την προηγούμενη πολιτική ζωή του Κασιδιάρη. «Τα τρία αυτά χρόνια το κόμμα του Κασιδιάρη δεν έχει δώσει καμία αφορμή και σε κανέναν για να το κατηγορήσουν. Γνωρίζετε ιστορικώς ότι γίνονται πολλές μεταλλάξεις στην πολιτική ιστορία. Γιατί δεν αναγνωρίζουν στον Κασιδιάρη το δικαίωμα να αλλάξει στη ζωή του και να συμπεριφερθεί διαφορετικά πολιτικώς», είπε ο πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, μιλώντας στον Alpha.


«Γιατί να είμαι αχυράνθρωπος, ποιος είναι ο λόγος, τι θα κερδίσουν. Υπάρχει μία εκτεταμένη ιδρυτική διακήρυξη στην οποία θίγονται τα πάντα. Σε εκείνη θα σταθούν αν εγώ έχω αποκλίνει από εκείνες τις θέσεις. Ο Κασιδιάρης έχει το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, βεβαίως έχει καταδικαστεί αλλά οφείλουμε σαν πολιτισμένη χώρα και σαν κράτος δικαίου να σεβαστούμε το τεκμήριο της αθωότητας. Σημαίνει ότι o διωκόμενος, προτού ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη ή ο διωχθείς ή ο καταδικασθείς θεωρείται αθώος μέχρι να εκδοθεί -αμετακλήτως- καταδικαστική απόφαση. Σύμφωνα με το ποινικό δίκαιο, στην Ελλάδα αμετακλήτως απόφαση είναι εκείνη που θα φτάσει μέχρι τέλους και με τα ελληνικά δεδομένα να φτάσει μέχρι τον Άρειο Πάγο», συμπλήρωσε.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παραβιάζει το τεκμήριο αθωότητας και ότι θα την καταγγείλουν, αλλά και θα προσφύγουν στα αρμόδια ευρωπαϊκά, δικαστικά όργανα μετά και την απόφαση του Αρείου Πάγου. «Σε όλα τα πολιτισμένα κράτη, σε όλους τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, θα καταγγείλουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν τηρεί το τεκμήριο αθωότητας», είπε ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος. Επεσήμανε δε πως από την αρχή της κοινοβουλευτικής ιστορίας στην Ελλάδα πρώτη φορά γίνεται εισήγηση για απαγόρευση πολιτικού κόμματος και τρίτη φορά που η Βουλή επεμβαίνει σε ανάλογο ζήτημα. «Μία φορά το 2021, δεύτερη φορά πριν 2,5 μήνες και τρίτη φορά τώρα», πρόσθεσε.

Οι φιλοδοξίες του ιδίου και του καταδικασμένου Ηλία Κασιδιάρη, αν κατέβουν εν τέλει στις εκλογές, είναι η κατάκτηση της τρίτης θέσης στις εκλογική μάχη. Είπε ότι δεν έχει καμία επαφή με τον Ηλία Κασιδιάρη και ότι πρόσφατα εξελέγη πρόεδρος του κόμματος αυτού. Οπότε, υπεύθυνος για το κόμμα είναι ο ίδιος και αυτός είναι που ρυθμίζει την πολιτική του. Συμπλήρωσε πως τα υπόλοιπα αδέρφια του φοβούνται μήπως κάποιοι άλλοι παρερμηνεύσουν την επιπλοκή του στο κόμμα και απολύσουν τα παιδιά τους από τις θέσεις που διακατέχουν.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.