Ραγδαίες εξελίξεις: Δένουν επιτέλους τους δολοφόνους του Καραϊβάζ

Δείχνει τους δολοφόνους: Το λάθος των εκτελεστών του Καραϊβάζ που φέρνει πιο κοντά τη σύλληψή τους

Οι αστυνομικοί «ακουμπούν» τους δολοφόνους

Ενα βαν που φαίνεται – όπως διαπιστώθηκε σε δεύτερη φάση – ότι χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ στον Άλιμο φαίνεται να «οδηγεί» τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση, δύο χρόνια μετά, της εγκληματικής ενέργειας που προκάλεσε σοκ στην κοινή γνώμη.

Όπως αποκάλυψαν «Τα Νέα», το εν λόγω όχημα εντοπίστηκε, σε δεύτερη φάση εξέτασης του υλικού των καμερών, να συνοδεύει στη λεωφόρο Ποσειδώνος και σε άλλα σημεία, τη μηχανή που επέβαιναν οι δράστες της εν ψυχρώ δολοφονίας του δημοσιογράφου. Μάλιστα θεωρείται πιθανόν ένας από τους δολοφόνους να επιβιβάσθηκε στο εν λόγω όχημα. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν πλέον σαφείς ενδείξεις και σημαντικά στοιχεία για την ταυτότητα και τα κίνητρα των φυσικών και ηθικών αυτουργών.


Οι αστυνομικοί αρχικά παρατήρησαν ότι ενώ τα δύο οχήματα θα μπορούσαν να αναπτύξουν μεγαλύτερη ταχύτητα και να απομακρυνθεί το ένα από το άλλο, κινούνταν μονίμως σε κοντινή απόσταση σαν το βαν να «προστατεύει» το δίτροχο των δολοφόνων του δημοσιογράφου.

Η κοινή πορεία τους παρατηρήθηκε για αρκετά χιλιόμετρα ενώ φαίνεται σε κάποιο «τυφλό» σημείο από κάμερες να υπάρχει μετεπιβίβαση ενός εκ των επιβατών της «Beverly» που συνέχισε μόνο με τον οδηγό της. Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να εντοπίσουν από τις πινακίδες τους ιδιοκτήτες του εν λόγω «συνοδευτικού» οχήματος αρωγής και κάλυψης των δολοφόνων του δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, παρά τις δυσχέρειες, υπήρξαν ευρήματα για μία εταιρεία κι έναν ιδιώτη που φαίνεται να σχετίζονται με το εν λόγω δεύτερο όχημα.


Το δρομολόγιο των δολοφόνων

Την ίδια στιγμή, η Καθημερινή αναφέρει πως οι αστυνομικοί πέτυχαν να ανασυνθέσουν το δρομολόγιο διαφυγής της μηχανής των δολοφόνων από τον Άλιμο έως την Πέτρου Ράλλη στην περιοχή της Νίκαιας, «όπως επίσης να χαρτογραφήσουν τις κινήσεις της ομάδας υποστήριξης και να συγκεντρώσουν στοιχεία για ένα μέλος της».

Επίσης σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, εδώ και καιρό οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών έχουν καταφέρει να εντοπίσουν τις κινήσεις όχι μόνο των δύο δολοφόνων μέχρι το σημείο που εγκατέλειψαν τη μηχανή αλλά και ορισμένων μελών της ομάδας υποστήριξης.

Μάλιστα από την έρευνα του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών είχαν προκύψει ενδείξεις και για την ταυτότητα ενός ατόμου της υποστηρικτικής ομάδας. Όπως αναφέρεται πρόκειται για έναν Έλληνα γνωστό για τις σχέσεις του με τη «νύχτα» και το οργανωμένο έγκλημα. Ωστόσο τα δεδομένα εις βάρος του δεν είχαν αρχικά τουλάχιστον θεωρηθεί επαρκή για τη σύλληψη και παραπομπή του στη Δικαιοσύνη.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.