Τον κατάλαβαν: Το ποσοστό Κασιδιάρη σε νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι η φούσκα επιτέλους σπάει

Στη φυλακή η διευθυντική ομάδα της Χρυσής Αυγής

«Χαστούκι» στον καταδικασμένο Χρυσαυγίτη

Ο Ηλίας Κασιδιάρης φαντάζεται για τον εαυτό του όχι μόνο βουλευτική εκλογή αλλά και ρόλο ρυθμιστή στις επικείμενες εθνικές εκλογές με ποσοστά, που θα υπερβούν, όπως εκτιμά ο ίδιος, κατά πολύ την τρέχουσα δημοσκοπική καταγραφή του κόμματος του, που το τοποθετεί εντός της Βουλής ως 7η κοινοβουλευτική δύναμη.

Ομως ήρθε η δημοσκόπηση «χαστούκι» που καταδεικνύει ότι μετά τις νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης οι Ελληνες για την Πατρίδα… ξεφουσκώνουν. Σε δημοσκόπηση της GPO που διενεργήθηκε για την εφημερίδα Παραπολιτικά, το κόμμα του καταδικασμένου Χρυσαυγίτη χάνει έδαφος.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 31,4% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στο 26,6%. Ακολουθούν κάτω από το ψυχολογικό «όριο» του 10%, το ΠΑΣΟΚ, στο 9,5%. Το ΚΚΕ βρίσκεται στο 6,3%. Ακολουθεί η Ελληνική Λύση η οποία βρίσκεται στο 3,6% ενώ οριακά πάνω από το όριο της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης στο 3,2% είναι το ΜεΡΑ25.

Οι Ελληνες για την Πατρίδα δεν μπαίνουν στη Βουλή σύμφωνα με τα ευρήματα αφού συγκεντρώνουν 2,7%, ενώ πριν τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης έφταναν και στο 4%. Η Εθνική Δημιουργία συγκεντρώνει 1,2%, άλλο κόμμα λέει το 3,7%, λευκό – άκυρο «ψηφίζει» το 0,9%, δεν θα ψηφίσω λέει το 1,2%. Αναποφάσιστο δηλώνει, τέλος, το 9,7%.

Στην ερώτηση «ποιον θεωρείται καταλληλότερο πρωθυπουργό», ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 46% έναντι 34,2% του Αλέξη Τσίπρα. Εμφανώς αποδυναμωμένη η απάντηση… «κανένας» την οποία προτιμά το 19,8% των ερωτηθέντων.

Στην ερώτηση «Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την άποψη ότι ο αρχηγός του κόμματος που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό στις εκλογές πρέπει να είναι ο πρωθυπουργός;» οι απαντήσεις ήταν οι εξής:

  • Συμφωνώ και μάλλον συμφωνώ: 80,7%
  • Διαφωνώ και μάλλον διαφωνώ: 17,7%
  • Συμφωνώ: 67,5%

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.