«Του τα ‘λεγαν του Κυριάκου»: Το σχόλιο – μαχαιριά του Καμπουράκη για τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο

«Του τα ‘λεγαν του Κυριάκου»: Το σχόλιο - μαχαιριά του Καμπουράκη για τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο

Με άρθρο του, ο Δημήτρης Καμπουράκης αναφέρει πως περίμενε λίγο-πολύ αυτές τις εξελίξεις με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

Ο γνωστός δημοσιογράφος αναφέρεται στον “εκρηκτικό” χαρακτήρα του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή καθώς και στις εισηγήσεις κάποιων προς τον Πρωθυπουργό για την υποψηφιότητα Μπογδάνου.

Γράφει λοιπόν χαρακτηριστικά:

Δεν παύω πάντως να εκπλήττομαι από τη ζημιά που μπορεί να κάνει ο αλλόκοτος χαρακτήρας και η έπαρση στους ανθρώπους. Να τους δίνει η ζωή τεράστιες ευκαιρίες σε μικρότατη ηλικία και αυτοί να τις κατασπαταλάνε ανοήτως, λες και θα τις ξαναβρούν έξω απ’ την πόρτα τους και τον επόμενο μήνα. Φυσικά, ο πολιτικός εκτραχηλισμός ενός βουλευτή και η διαγραφή του είναι εκ των πραγμάτων πολιτικό θέμα, αλλά η περίπτωση Μπογδάνου είναι «τόσο-όσο» πολιτικό. Μάλλον, με τον χαρακτήρα του ανδρός έχει να κάνει.

Και εδώ θα έχουν δίκιο όσοι θα υπενθυμίσουν ότι «του τα ‘λεγαν» του Κυριάκου για τον Κωνσταντίνο. «Μην τον βάλεις υποψήφιο» του λέγανε, «θα σου δημιουργήσει πρόβλημα.» Τον προειδοποιούσαν, όχι διότι ο Μπογδάνος ήταν ακροδεξιός, όσο διότι ήταν απρόσμενος και ανεξέλεγκτος, πάει να πει ικανός να πει οτιδήποτε σε οποιαδήποτε στιγμή και για το πιο άσχετο θέμα. Τον έβαλε και τώρα αναγκάζεται να τον ξωπετάξει, εισπράττοντας και το κόστος. Ήθελε τα κι έπαθε τα, που λένε και στην Κρήτη.

Δεν θα πάψω ποτέ να λέω ότι το πρώτο κριτήριο για την αξιολόγηση ενός ανθρώπου είναι το στυλ και ο χαρακτήρας του. Οι γνώσεις και οι ικανότητες είναι το κεφάλι του ανθρώπου, αλλά ο χαρακτήρας του είναι ο λαιμός του. Αυτός τα κατευθύνει όλα του τα προσόντα προς το καλό ή προς τα τάρταρα.