Άνοδος 2% από το… πουθενά και κοντράρει Κασιδιάρη: Το κόμμα που κανείς δεν περίμενε μπαίνει στην Βουλή

Δημοσκόπηση ανατροπών: Τρελή έκπληξη με τη Χρυσή Αυγή που δεν περίμενε κανείς

Τα... ορφανά του Κασιδιάρη φαίνεται πως ήδη έχουν αρχίσει και κατευθύνονται αλλού!

Ρευστό είναι το πολιτικό σκηνικό, σχεδόν 1,5 μήνα πριν τις εκλογές, αφού η αυτοδυναμία μοιάζει σενάριο… μακρινό για τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο «τραπέζι» βρίσκεται το σενάριο κυβέρνησης συνεργασίας, όμως το ΠΑΣΟΚ που εμφανίζεται ως τρίτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις λέει «όχι» σε κυβέρνηση με πρωθυπουργό Μητσοτάκη ή Τσίπρα.

Την ίδια στιγμή, γρίφο αποτελεί η στάση του Αρείου Πάγου όσον αφορά την κάθοδο του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη την 21η Μαΐου. Παρά τη μεθόδευση που επιχειρεί ο καταδικασμένος Χρυσαυγίτης τοποθετώντας επικεφαλής τον Αναστάσιο Κανελλόπουλο, η κυβέρνηση φέρνει πρόσθετη νομοθετική πρωτοβουλία για να μην συμμετάσχουν οι «Ελληνες για την Πατρίδα» στις εκλογές. Ομως τα… ορφανά του Κασιδιάρη φαίνεται πως ήδη έχουν αρχίσει και κατευθύνονται αλλού!

Το κόμμα που εμφανίστηκε στις δημοσκοπήσεις

Σε δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το TVXS που διενεργήθηκε από τις 27 έως τις 30 Μαρτίου 2023 σε δείγμα 1.083 πολιτών προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 4%. Στην ερώτηση «αν είχαμε σήμερα βουλευτικές εκλογές, ποιο από τα παρακάτω κόμματα μάλλον θα ψηφίζατε;» η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 26% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθούν ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 9%, ΚΚΕ με 6%, ενώ στη Βουλή μπαίνουν το Εθνικό Κόμμα Έλληνες, το ΜέΡΑ 25 και η Ελληνική Λύση. Και τα τρία κόμματα συγκεντρώνουν ποσοστό 4%. Ωστόσο υπάρχει και το αντίπαλο δέος στην ακροδεξιά του καταδικασμένου Χρυσαυγίτη το οποίο εμφανίστηκε από το πουθενά στις δημοσκοπήσεις! Πρόκειται για το κόμμα των Κρανιδιώτη – Τζήμερου, οι οποίο κέρδισαν έδαφος από την περασμένη δημοσκόπηση, οπότε δεν αποκλείεται αν απαγορευτεί η κάθοδος των «Ελλήνων» στις εκλογές, οι ψηφοφόροι τους να κατευθυνθούν στη Δημιουργία Ξανά.  Άνοδος 2% από το… πουθενά και κοντράρει Κασιδιάρη: Το κόμμα που κανείς δεν περίμενε μπαίνει στην Βουλή

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.