«Η οικονομία δεν θα αντέξει έναν νέο γύρο παροχών»

«Η οικονομία δεν θα αντέξει έναν νέο γύρο παροχών»

Ο υπουργός Ανάπτυξης αποκλείει κάθε ενδεχόμενο ενός νέου lockdown.

Όσοι επιλέγουν να μην εμβολιαστούν έχουν την ουσιαστική ευθύνη για την κατάσταση αυτή τη στιγμή, όσον αφορά στην πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας και τις συνέπειές της, επεσήμανε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ξεκαθαρίζοντας πως η οικονομία δεν θα αντέξει έναν νέο γύρο παροχών.

Όπως είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, πιθανότατα αύριο, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα ανακοινώσει το νέο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού. Σε ότι αφορά στις παρελάσεις, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η βούληση είναι να πραγματοποιηθούν, αλλά είναι λογικό να υπάρχουν ενδοιασμοί για τις περιοχές που τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι επιβαρυμένα. Σημείωσε ότι αύριο θα υπάρξουν ανακοινώσεις και γι΄ αυτό από τον υπουργό τον κ. Πλεύρη, ενώ συμπλήρωσε ότι λυπάται για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στη βόρεια Ελλάδα.

Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξουν αποζημιώσεις και μέτρα στήριξης για όσους πλήττονται από τα μέτρα που λαμβάνονται σε περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, το απέκλεισε λέγοντας πως η οικονομία δεν θα αντέξει έναν νέο γύρο παροχών. Τόνισε δε ότι την ουσιαστική ευθύνη για την κατάσταση αυτή, την έχουν όσοι επιλέγουν να μην εμβολιαστούν.