Τον «τελείωσαν»: Άσχημα μαντάτα για το κόμμα Κασιδιάρη…

Έτσι φτάσαμε στο δεύτερο μόρφωμα: Ο λόγος της άγριας κόντρας Κασιδιάρη-Μιχαλολιάκου

«Εκλέχθηκα παμψηφεί πρόεδρος του Κόμματος Έλληνες»

Τα ηνία στο «κόμμα Κασιδιάρη» ανέλαβε και επισήμως ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, όπως δήλωσε ο ίδιος, προκειμένου να ηγηθεί του πολιτικού σχηματισμού στις επικείμενες εκλογές.

Ομως αυτή του η κίνηση έχεις δημιουργήσει τριγμούς στην ίδια του την οικογένεια που τον… αποκηρύσσει. Δήλωση με την οποία αποδοκιμάζουν την απόφαση του πρώην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστάσιου Κανελλόπουλου, να αναλάβει τα ηνία του κόμματος Κασιδιάρη «Ελληνες», δημοσίευσαν τρία αδέλφια του. Ειδικότερα, η απόφαση του Αναστάσιου Κανελλόπουλου να κατέβει στον πολιτικό «στίβο» με τον… μανδύα της ακροδεξιάς, προκάλεσε οικογενειακή ρήξη και την έντονη αντίδραση των τριών αδελφών του, Δημητρίου, Θεοδώρου και Αθανάσιου.


Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως ο Δημήτριος Κανελλόπουλος είναι επίτιμος Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, ο Θεόδωρος είναι εν ενεργεία Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, ενώ και ο Αθανάσιος είναι δικηγόρος στον Αρειο Πάγο.

Σημειώνεται πως ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος είναι σε συνεννόηση με μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του «Εθνικού κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ», προκειμένου να καταργηθεί η Διοικούσα Επιτροπή και να προχωρήσουν σε αλλαγές του καταστατικού, έτσι ώστε να αναλάβει εκείνος πρόεδρος του κόμματος. Για να υλοποιηθεί αυτό, δηλαδή να καταργηθεί η διοικούσα επιτροπή και να αναδειχθεί ο ίδιος πρόεδρος του κόμματος, θα πρέπει να γίνει εκλογική διαδικασία σε πανελλήνιο συνέδριο περίπου 70 ατόμων. Παράλληλα, ο κ. Κανελλόπουλος δηλώνει ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης «θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθήνας», ενώ ο ίδιος σε άλλες εκλογικές περιφέρειες, αφού με την ιδιότητα του προέδρου κόμματος θα μπορεί να είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές 2023 σε έως και τρεις περιφέρειες πανελλαδικά.


Αναλυτικά, στη δήλωση των αδελφών του Αναστάσιου Κανελλόπουλου αναφέρεται:

«Προς ενημέρωση όλων, σε σχέση με την επιλογή του αδερφού μας, Αναστάσιου Κανελλόπουλου, που αποτελεί αντικείμενο δημοσιογραφικού σχολιασμού, θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τα κατωτέρω:

Οι δημοκρατικές μας πεποιθήσεις, τα πιστεύω μας και η μακρόχρονη, θετική και επωφελής, διαδρομή μας στην κοινωνία, είναι γνωστό σε όλους, όσους γνωρίζουν τις δημόσια εκπεφρασμένες θέσεις και απόψεις μας, ότι δεν έχουν καμία σχέση με τις πρόσφατες πολιτικές πρωτοβουλίες και επιλογές του αδερφού μας.

Από την πρώτη στιγμή που πληροφορηθήκαμε εμμέσως τις σκέψεις και επιλογές του να δραστηριοποιηθεί πολιτικά με τον τρόπο που αναφέρεται στα πρόσφατα δημοσιεύματα, του γνωστοποιήσαμε ευθέως τις αντιρρήσεις μας, με την ελπίδα αποτροπής του. Όταν οι επιλογές του αυτές δημοσιοποιήθηκαν, αποτελώντας αντικείμενο δημοσιογραφικής ενημέρωσης, εκφράσαμε εκ νέου, με κάθε δυνατό τρόπο, την πλήρη αντίθεσή μας.

Με δεδομένη όμως την έκταση που έχουν ήδη λάβει τα σχετικά δημοσιεύματα, και για να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις, είτε εκ πλάνης είτε συνειδητά, ότι ταυτιζόμαστε με επιλογές που είναι αντίθετες προς τα δημοκρατικά μας πιστεύω, οφείλουμε και δια της παρούσης μας, να εκκαθαρίσουμε τη θέση μας δημοσίως προς τούτο, επαναλαμβάνοντας ότι δεν έχουμε καμία σχέση με επιλογές που συναντούν τη ρητή μας διαφωνία.

Η αδερφική σχέση δεν επιτρέπει πολιτικές ταυτίσεις, ούτε δικαιολογεί αντίστοιχες κρίσεις και συλλογισμούς.

Αθήνα, 5 Απριλίου 2023

ΟΙ ΔΗΛΟΥΝΤΕΣ

1. Δημήτριος Κανελλόπουλος, επίτιμος Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου.
2. Θεόδωρος Κανελλόπουλος, εν ενεργεία Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου.
3. Αθανάσιος Κανελλόπουλος, δικηγόρος στον Άρειο Πάγο».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.