Παρά το αρνητικό τεστ DNA: Φως στην υπόθεση της μικρής Μαντλίν χάρη στην 24χρονη Πολωνή

«Στην πρώτη περίπτωση είχαμε θετικό αποτέλεσμα»: Οι ειδικοί μίλησαν για το αν η 21χρονη Πολωνή είναι η μικρή Μαντλίν

Η σιγουριά της Τζούλια δεν έχει να κάνει με την ταυτότητά της...

Δεν είναι τελικά η Μαντλίν ΜακΚαν η 21χρονη Πολωνή που ισχυρίστηκε ότι είναι το αγνοούμενο κορίτσι. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA έδειξαν συγκεκριμένα ότι είναι πράγματι από την Πολωνία.

Δεν είναι τελικά η Μαντλίν ΜακΚαν η 21χρονη Πολωνή που ισχυρίστηκε ότι είναι το αγνοούμενο κορίτσι. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA έδειξαν συγκεκριμένα ότι είναι πράγματι από την Πολωνία, όπως άλλωστε επέμεναν οι γονείς της, ενώ έχει λιθουανική και ρουμανική καταγωγή. Εδώ και καιρό άλλωστε οι γονείς της νεαρής χαρακτήρισαν τους ισχυρισμούς της κόρης τους «αβάσιμους και ψεύτικους».

Η Τζούλια Γουέντελ εμφανίστηκε στην αμερικανική εκπομπή Dr Phil, όπου ισχυρίστηκε ότι άρχισε να υποψιάζεται ότι ήταν η Μαντλίν τον Ιούνιο του 2022, χωρίς να προσκομίσει καμία απόδειξη για τους ισχυρισμούς της. Λίγες μόλις ημέρες αργότερα ήρθε η διάψευση. «Είναι 100% από την Πολωνία», δήλωσε η ιδιωτική ερευνήτρια και μέντιουμ Δρ. Φία Γιόνχανσον που βοηθούσε τη Γουέντελ. «Έχει ένα μικρό ποσοστό λιθουανικής και ρωσικής καταγωγής, αλλά τα αποτελέσματα των εξετάσεων δείχνουν ότι είναι Πολωνή», πρόσθεσε η Δρ Γιόχανσον, η οποία έχει μεταφέρει τη Γουέντελ από την Πολωνία στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τις απειλές που δέχτηκε για τη ζωή της.

Η Μαντλίν ΜακΚαν, τότε 3 ετών, εξαφανίστηκε το 2007, κατά τη διάρκεια οικογενειακών διακοπών στην Praia da Luz της Πορτογαλίας. Τώρα το κορίτσι θα ήταν 19 ετών, δύο χρόνια νεότερη από την Γουέντελ. Η Τζούλια Γουέντελ ισχυρίστηκε ότι δεν μπορεί να θυμηθεί μεγάλες περιόδους της παιδικής της ηλικίας και δεν είναι σίγουρη για την ηλικία της, καθώς δεν έχει δει το πιστοποιητικό γέννησής της, κάτι που διαψεύδουν οι γονείς της. «Δεν θυμάμαι το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής μου ηλικίας, αλλά η πρώτη μου ανάμνηση είναι πολύ έντονη και αφορά διακοπές σε ένα ζεστό μέρος όπου υπάρχει μια παραλία και λευκά ή πολύ ανοιχτόχρωμα κτίρια με διαμερίσματα», είχε αναφέρει η 21χρονη Πολωνή. «Δεν βλέπω την οικογένειά μου σε αυτή την ανάμνηση».

Οι ισχυρισμοί των γονιών

Ωστόσο, οι γονείς διέψευσαν σχεδόν αμέσως τους ισχυρισμούς της κόρης τους και προσκόμισαν στοιχεία. «Για εμάς ως οικογένεια είναι προφανές ότι η Τζούλια είναι η κόρη, η εγγονή, η αδερφή, η ανιψιά, η ξαδέρφη και η θετή μας ανιψιά. Έχουμε αναμνήσεις, έχουμε φωτογραφίες», είχαν αναφέρει οι γονείς της σε δήλωσή τους. «Η Τζούλια έχει επίσης αυτές τις φωτογραφίες, γιατί τις πήρε από το σπίτι, μαζί με το πιστοποιητικό γέννησης, καθώς και πολλές εξιτήριο από το νοσοκομείο. Πάντα προσπαθούσαμε να κατανοήσουμε όλες τις καταστάσεις που συνέβησαν με την Τζούλια. Απειλές προς τη διεύθυνση μας από τη Τζούλια, τα ψέματα και οι χειρισμοί της, η δραστηριότητα στο διαδίκτυο… τα έχουμε δει όλα και προσπαθήσαμε να τα αποτρέψουμε, εξηγήστε το, της ζητήσαμε να σταματήσει», τόνισαν.

«Αρνείται τη θεραπεία, δεν παίρνει τακτικά φάρμακα. Επίσης δεν εκμεταλλεύτηκε τη δυνατότητα νοσηλείας σε ένα πολύ καλό κέντρο στην Πολωνία, το οποίο τη δέχτηκε. «Η Τζούλια κάποτε ήθελε να γίνει τραγουδίστρια, μοντέλο. Πάντα ήθελε να είναι δημοφιλής. Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι ότι έχει 1 εκατομμύριο ακόλουθους. Το Διαδίκτυο δεν θα ξεχάσει και είναι προφανές ότι η Τζούλια δεν είναι η Μαντλίν. Είμαστε συντετριμμένοι με αυτή την κατάσταση».

«Φως» στην εξαφάνιση από την Τζούλια;

Η Τζούλια έχει μιλήσει για το μήνυμα που είχε στείλει προς τους ΜακΚαν, λέγοντας: «Πιστεύω πραγματικά ότι μπορώ να είμαι η Μαντλίν, η κόρη σου, αλλά αν δεν είμαι, τότε είμαι πάνω από 100% σίγουρη ότι εμπλέκεται το άτομο που με κακοποίησε».

«Αν δεν είμαι η Μαντλίν ΜακΚαν, ξέρω ότι μπορώ να ανοίξω ξανά αυτήν την υπόθεση. Προσπάθησα να μιλήσω με πολλές αρχές το 2022. Μίλησα με την πρεσβεία στην Πολωνία, την Πορτογαλία, την Αγγλία… Interpol, πολωνική αστυνομία, και την πορτογαλική αστυνομία και κανείς δε με άκουσε».

Οπότε δεν αποκλείεται η 21χρονη να βοηθήσει τις Αρχές για να βρεθεί η άκρη του νήματος στην πολύκροτη υπόθεση εξαφάνισης, έχοντας ως κοινό με το κοριτσάκι ότι της κακοποίησε το ίδιο άτομο.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.