Αυτή είναι η εκλογική «μεταγραφή» που προκαλεί αίσθηση

SYRIZA

Από τον ΣΥΡΙΖΑ...

Ο Σταύρος Κοντονής, πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, πήρε μεταγραφή στο ΠΑΣΟΚ και στις επερχόμενες εκλογές θα είναι υποψήφιος στη Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και αρκετό διάστημα υπήρχαν επαφές με τον γραμματέα του κόμματος, Ανδρέα Σπυρόπουλο και τελικά ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ θα συμπεριληφθεί το ψηφοδέλτιο της Ζακύνθου.

Τι δηλώνει ο ίδιος

Σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα της Ζακύνθου ΕΡΜΗΣ ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής είπε ότι η κίνησή του δεν έχει ιδιοτελείς σκοπούς κι αυτό φαίνεται από το γεγονός πως δεν πήγε από ένα μικρό κόμμα σε ένα μεγάλο, αλλά αντίθετα.

«Η εκλογή του Ν. Ανδρουλάκη με ώθησε σε αυτή την κατεύθυνση διότι πιστεύω ότι είναι ένας νέος και αδιάφθορος άνθρωπος με αρχές και αξίες, έχει γνώση της ιστορικής πορείας του ΠΑΣΟΚ, των επιτευγμάτων και των λαθών του. Αυτή η συμπυκνωμένη εμπειρία ελπίζω να τον οδηγήσει σε μία επανεκκίνηση σε όφελος του λαού και της δημοκρατικής παράταξης» είπε ο κ. Κοντονής.

«Τα χρόνια που μεσολάβησαν από το 2019 μέχρι σήμερα θα μπορούσα να κάνω το κορόϊδο για όσα συνέβησαν και για όσα υπέπεσαν στην αντίληψή μου και αγγίζουν την διαπλοκή και την διαστρέβλωση του προγράμματος και της φυσιογνωμίας του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό θα ήταν για μένα το εύκολο ώστε σήμερα να επανέλθω στη Ζάκυνθο και να διεκδικήσω την έδρα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όμως εγώ σε τέτοια θέματα δεν βάζω νερό στο κρασί μου και γι’ αυτό ήλθα σε κάθετη, οριστική και αμετάκλητη σύγκρουση με τη διαπλεκόμενη ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας τέλος σε μία πορεία πολλών ετών. Σημειώνω πως ήμουν από τα ιδρυτικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και μαζί με το Γιάννη Μπανιά και άλλα μεγάλα στελέχη, διεκδικήσαμε το ΣΥΡΙΖΑ ως ενιαίο φορέα της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς, όταν κάποιοι άλλοι δεν το ήθελαν.

Σήμερα έκανα αυτή την επιλογή και έχει τεθεί η υποψηφιότητά μου προς συζήτησε σε ένα κόμμα που πανελλαδική είχε 8% στις τελευταίες εκλογές και στη Ζάκυνθο 6%. Άρα ο καθένας αντιλαμβάνεται πως η στάση μου είναι στάση αρχής και σε κάθε περίπτωση κανένας δεν μπορεί να πει πως περιέχει ιδιοτέλεια γιατί δεν πήγα από ένα μικρό κόμμα σε ένα μεγάλο να διεκδικήσω την εκλογή μου».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.