Η απόλυτη ντροπή: Το πρόσωπο – έκπληξη που κατεβάζει για αρχηγό του κόμματος του ο Κασιδιάρης

Τα νομικά τερτίπια του καταδικασμένου «διευθυντή» εγκληματικής οργάνωσης

Κινητικότητα καταγράφεται τα τελευταία 24ωρα στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη σε μία προσπάθεια να αποφευχθεί μπλόκο του Αρείου Πάγου στην κάθοδο των «Ελλήνων» στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου λόγω της καταδίκης του ιδρυτή τους για το κακούργημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και η φημολογούμενη ανάληψη της ηγεσίας του «εθνικού κόμματος» από τον πρώην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστάσιο Κανελλόπουλο, ο οποίος φέρεται να αναλαμβάνει και τη νομική εκπροσώπηση του στη μάχη της ανακήρυξης στο Α1 τμήμα του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας προκειμένου να συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία. Το ενδιαφέρον στις κυοφορούμενες εξελίξεις στο κόμμα Κασιδιάρη είναι πως ο πρώην εισαγγελικός λειτουργός είναι ήδη αρχηγός του πολιτικού κόμματος «ΕΑΝ», το οποίο έχει ιδρύσει το Φεβρουάριο του 2022.


Η ανάληψη της προεδρίας του «Εθνικού κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ» από τον Αναστάσιο Κανελλόπουλο γίνεται αφενός ενόψει των εθνικών εκλογών, αφετέρου όμως λόγω της δικαστικής μάχης που θα δοθεί στις αρχές Μαΐου στο Α1’ Τμήμα του Αρείου Πάγου, οπότε και θα κριθεί ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις εκλογές.

Ο πρώην εισαγγελικός λειτουργός, σε δηλώσεις του στο ανέφερε πως βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τη διοικούσα επιτροπή του εν λόγω κόμματος, προκειμένου να γίνουν οι αλλαγές του καταστατικού. Αυτές αφορούν, όπως αναφέρει, «την κατάργηση της διοικούσας επιτροπής και την ανάδειξη του ιδίου με εκλογική διαδικασία σε πανελλήνιο συνέδριο περίπου 70 ατόμων, σε πρόεδρο του κόμματος».


 

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.