Ώρα μηδέν στο Αιγαίο: Ένα βήμα πριν το θερμό επεισόδιο

Ώρα μηδέν στο Αιγαίο: Ένα βήμα πριν το θερμό επεισόδιο

Πολύ κοντά στο... ατύχημα που θα οδηγήσει τις σχέσεις των δύο χωρών στα άκρα.

Οι πολύ επικίνδυνες αερομαχίες πάνω από το Αιγαίο, μεταξύ των ελληνικών και τουρκικών αεροσκαφών, για ακόμα μία φορά παραλίγο να οδηγήσουν σε ένα ατύχημα, που με τη σειρά του θα μπορούσε να γίνει η αιτία για το επόμενο θερμό επεισόδιο πάνω από το πέλαγος που ενώνει τις δύο χώρες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega πριν από λίγες ημέρες παραλίγο να έχουμε ακόμα μία αεροπορική τραγωδία, η οποία από τύχη απεφεύχθη μόλις για λίγα μέτρα στον εναέριο χώρο πάνω από το Αιγαίο.

Οι πληροφορίες του ρεπορτάζ αναφέρουν ότι ο πιλότος του τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους πέρασε πολύ κοντά, μόλις 30m από το ελληνικό πολεμικό αεροσκάφος κατά τη διάρκεια ακόμα μίας αερομαχίας.

Ο χώρος που συνέβη το περιστατικό, που παραλίγο να οδηγήσει σε τραγωδία, ήταν πάνω από την Ικαρία την περασμένη Πέμπτη, επιβεβαιώνοντας ακόμα μία φορά την επικίνδυνη προσέγγιση των Τούρκων στις αερομαχίες πάνω από το Αιγαίο.

Οι Έλληνες χειριστές των F16 ήταν ψύχραιμη μετά την επικίνδυνη μανούβρα του ενός Τούρκου χειριστή και αποσοβήθηκαν τα χειρότερα. Το περιστατικό αυτό συνέβη σε μία από τις δύο σκληρές αερομαχίες που σημειώθηκαν την περασμένη Πέμπτη, όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του Mega.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.