Κορωνοϊός: Δεν μπορεί να είναι αλήθεια αυτό που γίνεται στα σχολεία… 

Πώς θα λειτουργήσουν τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία

Ενα περίεργο μέτρο... 

Τρία χρόνια μετά την εφαρμογή τους, τα μέτρα για τον κορωνοϊό αποτελούν παρελθόν.

Η μάσκα στα ΜΜΜ αλλά και τα τεστ για ανεμβολίαστους καταργήθηκαν σαν μέτρα, ενώ αλλαγές υπήρξαν και στα υγειονομικά πρωτόκολλα των σχολείων.

Το μέτρο που δεν μπορεί να είναι αλήθεια…

Μεταξύ άλλων, στο εξής παύει να ισχύει η πενθήμερη καραντίνα για τους μαθητές που νοσούν με κορωνοϊό και πλέον οι απουσίες θα προσμετρώνται κανονικά για όσους νοσούν. Πρακτικά δεν υπάρχει κάποια μέριμνα για τα παιδιά με θετικό τεστ που πλέον καλούνται να πηγαίνουν σχολείο κανονικά, ακόμη και άρρωστα, ειδάλλως θα κάνουν απουσίες. Αυτό θα έχει και ως συνέπεια τη διασπορά του ιού… Επίσης, κανονικά πλέον θα υπολογίζονται και οι απουσίες λόγω γρίπης, οι οποίες μέχρι τώρα καταγράφονταν, αλλά δεν προσμετρούνταν!

Από την 30ή Μαρτίου 2023, οι μαθητές και οι μαθήτριες που νοσούν από κορωνοϊό, δεν παραμένουν σε πενθήμερη απομόνωση και οι απουσίες κατά το διάστημα της νόσησής τους προσμετρώνται κανονικά.

Η ΚΥΑ έχει ένα άρθρο που αναφέρει τα εξής: «Καταργείται από τη δημοσίευση της παρούσας η υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.50908/7.9.2022 κοινή απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Εσωτερικών και Επικρατείας «Λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, εργαστηριακών κέντρων και σχολικών εργαστηρίων, Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης, Μεταλυκειακού έτους – τάξης Μαθητείας ΕΠΑ.Λ., Κέντρων Διά Βίου Μάθησης, δομών Ε.Ε.Κ. και Δ.Β.Μ. της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων, φροντιστηρίων, κέντρων ξένων γλωσσών, φορέων παροχής εκπαίδευσης και πιστοποίησης δεξιοτήτων, ξενόγλωσσων ινστιτούτων εκπαίδευσης και πάσης φύσεως συναφών δομών, Δημοσίων και Ιδιωτικών, Δημοσίων Βιβλιοθηκών, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και των Γενικών Αρχείων του Κράτους κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2022-2023 και μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 κατά τη λειτουργία τους» (Β’ 4695)».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.