Τέλη κινητής τηλεφωνίας: Ποιοι και πώς θα εξασφαλίσουν απαλλαγή

Τέλη κινητής τηλεφωνίας: Ποιοι και πώς θα εξασφαλίσουν απαλλαγή

Νέα μητρώα για όσους δικαιούνται απαλλαγή από τα τέλη κινητής τηλεφωνίας, προανήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Όπως είπε σχετικά με το θέμα απαλλαγής από τα τέλη κινητής τηλεφωνίας, “υπάρχει μια βασική διάκριση για αυτούς που είναι κάτω από 30 ετών και αυτούς που είναι πάνω από 30 ετών”.

“Γι’ αυτούς που είναι από 15 έως 29 ετών θα υπάρχει απαλλαγή από τα τέλη της κινητής τηλεφωνίας πλήρης… για όλους, για όλα τα φυσικά πρόσωπα. Αυτό είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία και ένα πολύ σημαντικό μέτρο. Αλλά θα είναι για ένα κινητό τηλέφωνο ανά πολίτη, για έναν αριθμό, για όλα τα φυσικά πρόσωπα. Για τον λόγο αυτόν θα δημιουργηθούν μητρώα για όσους δικαιούνται τη σχετική απαλλαγή προκειμένου να μπουν και να δηλώσουν το τηλέφωνο το οποίο θα ήθελαν οι ίδιοι να τύχει αυτής της απαλλαγής και παροχής” είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι “θα υπάρξει ένα νέο μητρώο όπου θα καταχωρούνται οι αιτήσεις των δικαιούχων της απαλλαγής από τα τέλη κινητής τηλεφωνίας το οποίο θα το κάνει η Γενική Γραμματεία, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Θα λειτουργήσει από 1/1/2022 και θα έχει πάνω δύο βασικά χαρακτηριστικά τα οποία αξίζει να σας πω: ότι εάν κάποιος μεταφέρει το τηλέφωνο του από μία εταιρεία σε μια άλλη, θα γίνεται αυτή η διαδικασία αυτοματοποιημένα.

Και δεύτερον ότι θα πρέπει να καλύψει όλες τις κατηγορίες χρήσης κινητών τηλεφώνων δηλαδή όλους τους διαφορετικούς τύπους χρήστες (συνδρομητές, καρτοκινητής, καρτοσυμβόλαιο κλπ )”.

Όσον αφορά στους πολίτες άνω των 30 ετών, είπε “όπως ανακοίνωσε Πρωθυπουργός θα έχουν μείωση σε ό,τι αφορά το τέλος κινητής τηλεφωνίας όλοι 10% δηλαδή όλα τα φυσικά πρόσωπα ανεξαρτήτως εάν έχουν εμβολιαστεί”.