Μέσα από την φυλακή: Η Εύα Καϊλή ετοιμάζει το μεγάλο comeback 

Μέσα από την φυλακή: Η Εύα Καϊλή ετοιμάζει το μεγάλο comeback 

Πώς περνάει στις φυλακές;

Η Εύα Καϊλή συνεχίζει να κρατείται στις φυλακές του Χάρεν έξω από τις Βρυξέλλες, κατηγορούμενη για την εμπλοκή της στο QatarGate και μίλησε για πρώτη φορά για τα όσα έχει βιώσει τους τελευταίους μήνες στο κελί.

Η ιταλική εφημερίδα Corriere Della Sera, επικαλούμενη τη Ντέμπορα Μπεργκαμίνι, μέλος του Φόρτσα Ιτάλια και της ιταλικής αντιπροσωπείας στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία την επισκέφθηκε, προχωρά σε αποκαλύψεις.


«Είμαι αθώα και θα το αποδείξω. Αλλά δεν νιώθω θύμα. Νιώθω σαν τρόπαιο. Ενα τρόπαιο πολιτικής δίωξης που αφορά μια προκατάληψη, μια προκατάληψη που υπάρχει σε κάθε υπόθεση στην οποία εμπλέκονται κοινοβουλευτικοί και πολιτικοί από χώρες της νότιας Ευρώπης. Τους Μαλτέζους, τους Ελληνες, τους Ιταλούς κ.ο.κ» φέρεται να είπε αρχικά η Εύα Καϊλή στην Ιταλίδα πολιτικό.

Στη συνάντηση που έγινε, η Εύα Καϊλή, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, εμφανίστηκε με τζιν, αθλητικά παπούτσια και το λευκό πουκάμισο και το πράσινο γιλέκο που φορούν όλοι οι κρατούμενοι και οι κρατούμενες.

«Με έχουν ξεχάσει στην Ελλάδα»

Η Εύα Καϊλή ευχαρίστησε την Ιταλίδα πολιτικό για την επίσκεψή της προσθέτοντας «εκτιμώ το κουράγιο σας. Είστε η πρώτη πολιτικός που έρχεται στη φυλακή για να δείτε πώς περνάω». Παράλληλα εξέφρασε το παράπονό της ότι «κανείς δεν έχει έρθει μέχρι στιγμής. Κανείς από το κόμμα μου, κανείς από την Ελλάδα. Μετά την αναταραχή των πρώτων ημερών για το θέμα αυτό κανείς δεν μιλάει πια. Με αγνοούν, με έχουν ξεχάσει». Στην ίδια συνομιλία η Εύα Καϊλή ήταν διστακτική στο να μιλήσει για τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους στο QatarGate αρκούμενη μόνο να πει ότι «ο Παντσέρι ήταν πολύ χειριστικός με τον σύντροφό μου».

«Σκέφτηκα την αυτοκτονία»

Η Εύα Καϊλή εξομολογήθηκε, επίσης, ότι «τις πρώτες έξι εβδομάδες σκέφτηκα την αυτοκτονία. Αρκετές φορές. Τότε κάτι άλλαξε» χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για το τί ήταν αυτό που έδιωξε μακριά τέτοιες σκέψεις. Oπως σημειώνει, πάντως, η ιταλική εφημερίδα στο τέλος των έξι εβδομάδων ήταν όταν ο Παντσέρι αποφάσισε να συνεργαστεί με τις βελγικές Αρχές.

Θέλει να επιστρέψει στην πολιτική

Oπως είπε η τέως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη συνομιλήτριά της, το διάστημα που είναι στη φυλακή μελετά γαλλικά και ολλανδικά. «Οταν τελειώσει αυτή η ιστορία μου είπε ότι θέλει να ασχοληθεί ξανά με την πολιτική», λέει η Μπεργκαμίνι.

Σύμφωνα με την Ιταλίδα πολιτικό, «τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται είναι πολύ σοβαρά και αν βρεθεί ένοχη θα πρέπει να πληρώσει. Αλλά το τεκμήριο της αθωότητας πρέπει να εφαρμόζεται για όλους, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών. Αλλιώς μιλάμε για σκοτεινές εποχές της Ιστορίας».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.