Ανησυχία στην κυβέρνηση: Γιατί τέτοια βεβαιότητα ο Τσίπρας;

Σαρωτικές αλλαγές και σκούπα: Ποιους τελειώνει απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας

Η... αυτοπεποίθηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και ο προβληματισμός στο κυβερνητικό στρατόπεδο

Καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε για ακόμα μία φορά ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζοντας ότι μόνο η νίκη του κόμματος εξασφαλίζει την απαλλαγή από το καθεστώς Μητσοτάκη και την πολιτική αλλαγή με τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι «εθνικό καθήκον να αγωνιστούμε για την απαλλαγή από το καθεστώς Μητσοτάκη για να μην συνεχιστεί η διαφθορά, η αδιαφάνεια, η αισχροκέρδεια, η συγκάλυψη, η αναδιανομή για τους λίγους». Εκανε σύγκριση των δύο κομμάτων λέγοντας ότι «για πολλά μπορεί να μας κατηγορήσει κανείς αλλά όχι για την τιμιότητά μας και για τα καθαρά χέρια μας. Κάναμε λάθη αλλά βγάλαμε την χώρα από τα μνημόνια και παραδώσαμε την χώρα με 37 δισ. στα δημόσια ταμεία. Στο δικό μας DNA είναι η δικαιοσύνη». «Η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση θα δώσει άπλετο χώρο στην αλήθεια. Και κανένα ακαταδίωκτο δεν πρόκειται να ισχύσει για κανέναν μετά την πολιτική αλλαγή», λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι κρύβει η σιγουριά του Τσίπρα;

Ο Αλέξης Τσίπρας στις τελευταίες του ομιλίες εμφανίζεται σχεδόν σίγουρος για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές, παρά το γεγονός ότι στις δημοσκοπήσεις είναι δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ. Μετά την τραγωδία των Τεμπών η Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει μειώσει τη διαφορά της στις δημοσκοπήσεις από το κυβερνών κόμμα, ωστόσο… μπροστά δεν φαίνεται να περνά.

Ο κ. Τσίπρας διαλαλεί συνεχώς πως θα κερδίσει τις εκλογές και θα κάνει μία προοδευτική κυβέρνηση, γεγονός που έχει προκαλέσει προβληματισμό και στο κυβερνητικό επιτελείο. Και αυτό διότι, δεν αποκλείεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να έχει προχωρήσει σε παρασκηνιακές διεργασίες και συμφωνίες για να κυβερνήσει σε συνεργασία με συγκεκριμένο κόμμα. Ταυτόχρονα, πηγές από το περιβάλλον του, τονίζουν πως ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δεν τα λέει απλά για να τα λέει, αλλά θεωρεί δεδομένο πως θα είναι 1ος στις εκλογές.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.